2. Lig Beyaz grupta, geride kalan 2023-2024 sezonunun 37’nci haftasında 0-0 berabere biten ve akabinde “uzlaşıiddiaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından soruşturma açılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili karar henüz çıkmadı. Uzlaşıya dair net görüntülere rağmen sürüncemede kalan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor dosyası, devam eden sessizlik üzerine Zonguldak Kömürspor cephesinde tepkilerin artmasına neden oldu.

İddiaya konu olan uzlaşı sebebiyle küme düşen Zonguldak Kömürspor’da yönetim, camia ve taraftar, her şey apaçık ortadayken aradan geçen 35 günlük zamana rağmen karar mekanizmasının yavaş işlemesine bir anlam veremiyor. Taraftarın düşüncesine göre, kararın gecikme sebebi uzlaşı maçının tamamen soğutulmaya çalışılması ve buna bağlı olarak dosyanın boşa düşürülmesini sağlamak.

Şehirde ve özellikle taraftar arasında oluşan bu algı üzerine, böyle bir düşüncenin gerçekleşmesine mahal vermek istemeyen Zonguldak Kömürspor Kulübü, Celal Candan’ın başkanlığını yaptığı, Mahmut Fatih Çelikbilek, Doç. Dr. Serkan Ağar, Çağrı Silahtaroğlu ve Prof. Dr. Nuray Ekşi’den oluşan Etik Kurulu’na bir kez daha seslendi.

Profesyonel futbolda 2023-2024 sezonunun bugün 1461 Trabzon-Iğdır FK arasında oynanacak 1. Lige yükselme final maçıyla tamamlanacağını anımsatan Zonguldak Kömürspor yönetimi, liglerin bu hafta Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescil edileceğini, dolayısıyla dosyanın artık karara bağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Uzlaşı sebebiyle 2. Ligden haksız yere düştüklerinin altını bir kez daha çizen Zonguldak ekibinin Etik Kurulu’ndan tek beklentisi adil bir karar verilmesi. Adil karardan kasıt, dosyanın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilip 2. Lig hakkının tekrar geri verilmesi yolunun açılması. Bu doğrultuda 3-7 Haziran tarihleri arasına yoğunlaşan Zonguldak Kömürspor yönetimi, önümüzdeki bu 5 günlük süreçte Etik Kurulu’ndan kulübün lehine bir karar çıkacağına inanıyor.

KARAR AŞAMASINDA ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ

Öte yandan, soruşturması hala devam eden uzlaşı dosyasını kapsayan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının üzerinden geçen 35 günlük zaman zarfı içinde, her iki takımda önemli gelişmeler yaşandı.

ANKARASPOR İSMİNİ DEĞiŞTİRDİ

Batıkent'teki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerden çıkmak zorunda kalan Ankaraspor, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Sincan Belediyespor’la birleşti. Bu birleşme kapsamında Ankaraspor’un adı, Ankara Sincan Belediyespor oldu. 

NAZİLLİ BELEDİYESPOR DA İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Çaycuma'da kazanan Çaycuma oldu Çaycuma'da kazanan Çaycuma oldu

Şirketleşmeye giden Nazilli Belediyespor ise, bu hamlesiyle birlikte ismini ve kulüp logosunu değiştirdi. İsminden Belediyespor ibaresini kaldıran Aydın temsilcisi, yoluna Nazillispor AŞ olarak devam edecek. Siyah-Beyaz renklere sahip kulübün logosu kanatlarını açmış bir şahinden oluştu.

OLCAY ŞAHAN ANKARASPOR’DAN AYRILDI

Sezona Ankaraspor’da futbolcu olarak başlayan, devre arasında futbolcu-teknik direktör olarak görev sorumluluğu üstlenen Olcay Şahan, Ankaraspor defterini kapattı. Şahan, 2024-2025 sezonu için 2. Lig takımlarından Altınordu ile anlaşmaya vardı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ