Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engellileri yakından ilgilendiren yeni vergi yasası ile ilgili değerlendirmede bulunarak yeni vergi yasasını engeliler olarak kabul etmediklerini söyledi.

Devrim Dural'dan İl Özel İdare İşçi Alımlarına Tepki: "Tesadüf Olamaz" Devrim Dural'dan İl Özel İdare İşçi Alımlarına Tepki: "Tesadüf Olamaz"

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engellilerin ve engelli yakınlarının aldıkları araçlarda hükumetin yeni bir düzenlemeye giderek sürenin 5 yıldan 10 yıla uzamasını ve engellinin vefat etmesi durumunda engelli vasilerinden aracın ÖTV’sinin alınması ile ilgili yasanın meclise sunularak görüşüleceğini söyledi. Yasaya engelliler olarak tepki gösterdiklerini ifade eden Şirin, “Ulusal basında gündeme gelen ve yakında meclise sunulacak olan yeni vergi yasasının içinde engellerin kullandıkları araçlarda 5 yıl olan yasal süresinin 10 yıla çıkarılması ve engelli üzerinden alınan araçlarda engellinin vefat etmesi durumunda aracın devrinin yapılması için ÖTV'nin ödenmesi şartıyla olacağı bir düzenleme geleceği haberleri engelli camiasında bir büyük bir tepkiye neden oldu. Engelli üzerinden araçlardaki muafiyet engelli vefat ettiği zaman vasilerinden alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu verilen bir hak verilen hakkın geri alınması oluyor. Çünkü bu sistem bu zamana kadar alınmamak kaydıyla devam ediyordu. Bu konuda da dediğim gibi görsel ve yazılı basında sosyal medyada engelli camiasının büyük bir tepkisi var. İnşallah yasa meclise geldiği zaman siyasi partilerin de grup başkan vekillerinin bu konuda gerekli özeni göstererek eski sistemin devam etmesi için mücadele talep ediyoruz” şeklide konuştu.

Muhabir: Sertaç Özdemir