Türkiye Gündemi

Asker arkadaşı çıktılar

CHP Genel Başkanı ile Adalet Bakanı Askerliği birlikte yapmışlar

Abone Ol

Yargıtay ile AYM arasındaki gerilim devam ederken konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yorumlarına "Erdoğan sen bir darbecisin, bu bir darbe girişimidir" sözleriyle tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı. Tunç, "CHP'nin yeni seçilen genel başkanı ile komisyonlarda çalıştık. Askerliğimizi de beraber yaptık. Yakışıksız ifadeleri var. Darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi çok iyi biliyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasına kimin kontrollü darbe dediğini iyi bilir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevindeyken TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. Daha önceden Atalay'a verilen hapis cezasını onaylayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise kararı tanımayarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP LİDERİ ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Yargıtay'ın AYM'ye yönelik hamlesi kamuoyunda büyük tartışma yaratırken, Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yorumlarına tepki gösteren Özel, "Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen o yüzden darbecisin, bu bir darbe girişimidir" diye konuşmuştu. (Haber merkezi)