Zonguldak'ta Atatürk Kültür Merkezi önünde yaşanan trafik kazası, dikkatsizlik ve ters yön ihlali nedeniyle büyük paniğe yol açtı. 

Olay, 67 NP 495 plakalı aracın ters yönde ilerlemekte ısrar etmesi üzerine meydana geldi. Ters yönden gelen araca yol vermek isteyen 67 EL 286 plakalı araç, kontrolünü kaybederek yaklaşık bir metre yüksekliğindeki kaldırıma çıktı.

Kaza sırasında araçta bulunan bir çocuk ve kadın büyük korku yaşadı. Çocuğun şok geçirmesi üzerine, araç içerisindeki kadın kazaya neden olan sürücüye saldırdı. Araya giren çevredeki vatandaşlar, kadını ve sürücüyü ayırarak olası bir kavganın önüne geçti.

Kaldırıma çıkan araç, vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden indirildi. Kaza, bölgedeki esnaflar arasında tepkiye neden oldu. Esnaflar, ters yön ihlallerinin sık sık bu tür kazalara sebep olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu. "Sürekli bu tür olaylar yaşamaktan bıktık. Bir an önce buraya bir ters yön tabelası konulması gerekiyor. Hemen hemen her gün burada yol verme nedeniyle tartışmalar yaşanıyor, çoğu sürücü ters yönde gitmekte ısrar ediyor," şeklinde konuşan vatandaşlar, yaşanan olayların önüne geçilmesi için yetkililerden acil önlem alınmasını talep ettiler.

Kazanın ardından yetkililerin bölgede gerekli düzenlemeleri yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor. 

19 Eylül Gaziler Günü Zonguldak'ta kutlanacak 19 Eylül Gaziler Günü Zonguldak'ta kutlanacak

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma