AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, 197 milyon liralık dere ıslah proje çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, DSİ tarafından yapımı devam eden Acılık Deresi ıslah proje çalışmasını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Acılık ve Merkezi birbirine bağlayan proje çalışması ile ilgili bilgi veren Muammer Avcı, “197 Milyon lira yatırım bedeli ile çalışmaların hızla devam ettiği dere ıslahı projesi, Ekim sonunda tamamlanmak üzere planlandığı şekilde devam ediyor. Acılık ve Merkezi birbirine bağlayan ve artık güvenlik riski barındıran yaya köprüsünün yıkılarak, yerine modern bir yaya köprüsünün yapımının da yer aldığı 3. Etap çalışmalarını yerinde inceledik. Yüklenici firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, endişelere yol açan yaya köprüsünün yıkımının tamamlanmasının ardından kısa sürede yenisinin inşa edileceği bilgisini aldık.

FORE KAZIK ÇALIŞMALARI %91,66 ORANINA ULAŞTI

Dere ıslah çalışmalarının Ekim ayında tamamlanacağını ifade eden Avcı, “Zonguldak’ta birçok maddi hasara yol açan sel taşkınlarını önlemek, su taşkınlarını kontrol altına almak, suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak, şehrimize yeni bir estetik alan kazandırmak amaçlarıyla yürüttüğümüz projemiz kapsamında; sağ sahil  80’lik kazıkta %91,66 başarı oranı ile 198 kazık, sol sahil 100’lük kazıkta %32,22 başarı oranı ile 58 kazığın inşası tamamlanmıştır.  Sonbaharda tamamlanması planlanan Dere Islahı, şehrimize hem güven hem de estetik bir alan kazandıracak. Bizlerde projemizin zamanında tamamlanması için son ana kadar takipçi olmaya devam edeceğiz. Zonguldak’ımıza hayırlı olsun, her şey daha yaşanabilir bir Zonguldak için” şeklinde konuştu.

Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun! Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun!

449775836 8011072792284117 7044709318515999355 N

Kaynak: Haber Merkezi