Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesindeki Merkez Hakem Kurulu (MHK), profesyonel futbol liglerinde 2024-2025 sezonunda görev yapacak klasman hakemlerini belirledi.

Türk futbolunda yeni futbol sezonunda toplam 1237 hakem görev yapacak. Bu hakemlerden 456’sı orta, geri kalan 13’ü video yardımcı, 768’i yardımcı hakem unvanına sahip.

Süper Lig, Süper Lig yardımcı, Video Yardımcı, A klasman, A klasman yardımcı, B klasman, B klasman yardımcı, bölgesel klasman, bölgesel kadın klasman, bölgesel klasman yardımcı, bölgesel kadın klasman yardımcı olmak üzere 11 farklı kategoriye ayrılan hakemler, kendi klasmanlarında 2024-2025 sezonu boyunca Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Kadınlar Süper Ligi’nde görev yapacak.

ZONGULDAK’TAN 9 HAKEM VAR

2024-2025 sezonu klasman hakem kadrolarında Zonguldak’tan sadece 9 hakem var. MHK tarafından açıklanan listede, Hakan Ergin, Emir Kılıçarslan, Buğçe Taşçıoğlu, Enis Akça, Emre Tamboğa, Arif Emre Harmanbaşı, Atakan Yüzlü, Melih Kaya ve Yunus Emre Yüksel yer aldı.

C klasman kadrosunu oluşturan 81 hakemden biri olan Hakan Ergin, hem yaş, hem de kadrosu itibariyle Zonguldak’ın yeni sezonda üst düzey kıdemli hakemi olacak. Yılların klasmanı, Zonguldak’ı 2 ve 3. Lig müsabakalarında temsil edecek.

Yine büyük bir tecrübeye sahip hakemler arasında yer alan Emir Kılıçarslan, 165 yardımcı hakemin oluşturduğu C klasman yardımcı hakem kadrosundaki yerinde kaldı. Kılıçarslan, Ergin gibi profesyonel ligdeki temsilcilerimizden biri olacak.

Bu iki profesyonelin dışında Enis Akça ile Emre Tamboğa, yarı profesyonel olarak adlandırılan bölgesel klasmanda düdük çalacak. Kadınlar kategorisinde klasmandaki tek hakem Buğçe Taşçıoğlu, bölgesel klasman olarak Bölgesel Amatör Lig müsabakalarını yönetmeye devam edecek.

Bölgesel klasmandaki yerlerini koruyan Arif Emre Harmanbaşı, Atakan Yüzlü, Melih Kaya ve Yunus Emre Yüksel, bölgesel klasman yardımcısı olarak il dışı görevine çıkacak.

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ