Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti İl Danışma Meclisi’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan yardım kömürlerinin artık Zonguldak’tan alınacağını söyledi.

Bakan Bayraktar konuyla ilgili şunları söyledi:

“Özellikle Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakfı biliyorsunuz AK Parti'nin 21-22 yıllık iktidarının tamamında özellikle sosyal yardımlara çok önem verdik. Bunlardan bir tanesi kömür yardımıydı. Buna yine devam ediyoruz. Bütün Türkiye'de tabii doğal eriştikçe vatandaşlarımıza buradaki ihtiyaç biraz daha azalıyor. Ama bununla ilgili aldığımız karar şu, burası kömürün, doğalgazın başkenti, enerjinin başkenti o zaman kendi kömürünü üretirken bu kömürü burada sosyal yardımlaşma anlamında dağıttığımız kömürü mutlaka buradan karşılayalım Dedik. İlgili genel müdürümüze, TTK Genel Müdürümüze burada talimatı verdim. İnşallah bu seneden başlayarak önümüzdeki yıllarda da bu kömürü kendi ürettiğimiz kömürden buradan karşılamış olacağız.”

Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı

Bakan Bayraktar ayrıca TTK’nın özelleştirilmesi konusuyla ilgili, “Bir özelleştirme gündemimiz yoktur. Türkiye Taşkömürü Kurumu taş gibi yerinde duruyor.” dedi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma