Ekonomi

Bakan imzayı attı

“Kur Korumalı” yılsonuna kadar

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde KKM uygulamanın yıl sonunda sona ermesinin garanti olmadığını belirtmişti. Bu sırada KKM'de stopaj avantajının yılsonuna kadar uzatılması kararı alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı düzenlemeyle ilgili çalışmaları tamamladı, Bakan Şimşek imzayı attı. Kararın resmen yürürlüğe girmesi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Ulusal basında yer alan habere göre Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 0 stopaj uygulamasının yıl sonuna dek uzatılması yönündeki kararın hayata geçmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla Cumhurbaşkanlığı'na sunulan düzenlemenin detayları da ortaya çıktı. Buna göre; TL mevduat hesaplarıyla yine TL cinsinden açılmış katılım hesaplarından elde edilen gelirler ile bazı menkul kıymetlere uygulanan indirimli stopaj oranı uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak. (Haber merkezi)

Posbıyık politikacıları suçladı Posbıyık politikacıları suçladı

10 inek elektrik akımına kapılarak telef oldu! 10 inek elektrik akımına kapılarak telef oldu!

Kebapçılar kurban bayramı öncesi uyardı! Dikkat kanser yapabilir Kebapçılar kurban bayramı öncesi uyardı! Dikkat kanser yapabilir

6 saatlik çalışmayla yakalanan dana 4 kişiyi de yaraladı! 6 saatlik çalışmayla yakalanan dana 4 kişiyi de yaraladı!