Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacağını duyurarak başvuruların bugün başladığını belirtti. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla anneleri destekleyerek çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tatil Başlıyor! Tatil Başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla anneleri destekleyerek çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek Ankara,  İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacağını ifade etti.

Işıkhan, projenin ikinci dönemi için başvuruların bugün başladığını duyurdu.

Yapılan açıklamanın ardından diğer illerde yaşayan vatandaşların tepkisi gecikmedi. Ülke ekonomisinin haneye yansıması ve vatandaşların zor günler geçirmesi nedeniyle çalışmak zorunda kalan anneler, yetkililerin adaletli olması gerektiğini ve bu haktan her ilde çalışan annelerin faydalanması gerektiğini savundular.

Öte yandan, bazı vatandaşlar konu ile ilgili olarak, “Haziran ayından itibaren çalışan annelere veya bakıcılara ayda 325 avro ek ödenek ödenecekmiş ve bu sadece Ankara, İstanbul, İzmir’de geçerli olacak. 7 bin anne yararlanacakmış. Neden sadece 3 ilimizde? Diğer illerdeki çalışanlar kadın değil mi? Ayrıca seçimde kaybettiğin illere ver.”, “Burada çalışanlar kadın değil mi, anne olmuyorlar mı? Devlet herkese eşit olmak zorundadır. Bizler de anneyiz.”, “Neden sadece 3 il? Diğer illerde yaşayan ve çok zor durumda çalışmak zorunda olan anneler de var?” şeklinde yorumlarda bulundular.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA