Türkiye Gündemi

Barolardan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması

Aralarında Zonguldak’ında bulunduğu Türkiye’nin çeşitli illerindeki barolar, yenidoğan çetesiyle ilgili açıklama yaptılar.

Abone Ol

İstanbul ve Tekirdağ’da yenidoğan bebeklerin tedavi süreçlerinin kasıtlı olarak uzatıldığı ve bu süreçte yolsuzluk yapıldığı iddialarına karşı ortak bir açıklama yaptı. “Bebekler ile çocukların yaşam hakları geleceğimizdir” ifadesiyle başlayan açıklamada, barolar olayla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.

Açıklamada, bebeklerin yaşam mücadelelerinin haksız kazanç elde etme aracına dönüştürülmesinin insanlık onuruna aykırı olduğu vurgulanırken, bir Cumhuriyet Savcısının tehdit edildiğine ve yargı makamlarına baskı yapılmaya çalışıldığına dair iddiaların da kabul edilemez olduğu belirtildi. Barolar, bu yapının geçmişte de benzer faaliyetlerde bulunmuş olma ihtimalinin ciddi şekilde araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Barolar, bu tür skandallar karşısında sağlık hakkı ve çalışanların haklarına zarar verilmeden tedbir alınmasını, yargı makamlarının bağımsızlığına yönelik tehdit ve baskılara karşı durduklarını belirtti. Son olarak, etkin bir soruşturma yürütülmesi talebiyle, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladılar.