Bartın’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen programda, Bartın Valiliği önünde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Demokrasi yürüyüşüne ellerinde bayraklarla katılım gösteren kalabalık, 15 Temmuz’un unutulmayacağı mesajını verdi.

Bartın'da Av sezonu açılışı dualarla yapıldı Bartın'da Av sezonu açılışı dualarla yapıldı

Yürüyüşün ardından demokrasi nöbetine gelen il protokolü ve vatandaşlar meydanda kurulan platformda toplandı. 15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları meydana kurulan ekranlardan izlendi.

Saatlerin 00.13’ü göstermesiyle selanın okunduğu meydanda, vatandaşlar bir yandan gururu bir yandan da hüznü yaşadı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde yine aynı ruhun ve kararlılığın gösteriliyor olmasından duyduğu gururu dile getirdi.

Rektör Uzun, “15 Temmuz gecesi milletimizin istiklaline ve istikbaline bağlılığının en büyük göstergesi olmuştur. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tek yürek olarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bizler de o geceyi anarken, millet olarak kederi ve gururu aynı anda yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın simgesi olan o tarihi gecede demokrasi için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi unutmamalı, unutturmamalıyız” dedi.

Milletimizin milli iradeye ve demokrasiye olan inancının hiçbir zaman eksilmeyerek gelecek nesillere aktarılacağını da vurgulayan Rektör Uzun, “Bugün yakın tarihimizin en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen 15 Temmuz’u unutmamak ve bir kez daha idrak etmek amacıyla bir arada bulunuyoruz. Tarihine ve değerlerine sahip çıkan bir millet olmanın vazgeçilmez unsurunun eğitim olduğu bilinciyle Bartın Üniversitesi olarak gençlerimize millî birlik ve beraberlik ruhunun aktarılmasının, hepimizin ortak sorumluluğu olduğu farkındalığıyla çalışıyoruz. Ayrıca bugün burada bizlerle beraber olarak demokrasiye, bayrağına ve vatanına bağlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bir kez daha vatan ve hürriyet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bartın’da vatandaşların yoğun katılımıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla tutulan demokrasi nöbetinde BARÜ’nün akademik ve idari insan kaynağı, öğrencileri ve mezunları da aileleriyle birlikte katılım sağladı.

Kaynak: Bülten