Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama yapılan alanların yanı sıra cadde ve sokaklar da Türk bayraklarıyla donatıldı.

7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” Etkinliği Düzenlendi

Protokol üyeleri, Gazilerin ve öğrencilerin katılımıyla Gazhane Kültür Parkında düzenlenen “7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” etkinliğine Ankara’da ki programları nedeniyle Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu vekâleten Belediye Başkan Vekili Tuncay Maden katıldı. Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Vekili Maden; “Çocuklarımız ülkemizin geleceği. Gençlerimizin cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi çok daha ileri taşıyacağınıza inanıyoruz. Bunu başarabilmenin yolu da kitap okumaktan geçiyor. Bilgiden geçiyor. Çocuklarımız itap okuyarak, kendilerini geliştirecekler. Ülkemize çok faydalı bireyler, insanlar olacaklar. Bugün ki etkinlikte bu anlamda büyük önem taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamındaki “7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” etkinliği düzenlendi.

Tekne Geçişi Büyük İlgi Gördü

Kırtepe Mahallesi Tersane Caddesi’nde bulunan yıllarca Batı Karadeniz’in Anadolu’ya Anadolu’nun da dışa açılmasını sağlayan Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde(Yükleme ve Boşaltma İskelesi) de önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Valilik koordinesinde Bartın Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bartın Liman Başkanlığı tarafından tarihi iskeleden başlatılan ve Çağlayan mevkiine kadar gerçekleştirilen Bartın Irmağı’nda Tekne Geçişi etkinliğine eşi Hatice Fırıncıoğlu ile birlikte katılan Başkan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, vatandaşlarla selamlaşarak, bayramlarını kutladı.

Vali makamında tebrikleri kabul etti

29 Ekim Pazar günü de etkinlikler sürdürüldü. Vali Dr. Nurtaç Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Valilik Makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikata katılan Başkan Fırıncıoğlu, Vali Arslan ve protokol üyelerinin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Kutlama programı tebrikatın ardından Ömertepesi Stadı’nda devam etti. Programda ilk olarak Vali Dr. Nurtaç Arslan, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte tören birlikleri ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajları okundu. Yapılan konuşmaların ardından program şiirlerin okunması, gösterilerin sergilenmesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Yoğun katılımın olduğu tören ay yıldızlı Bayrağımız, okul bayrak ve flamaları, öğrenciler, askeri birlik, kolluk kuvvetleri, sporcular, STK gönüllüleri ile kamu kurumlarının görev araçları tarafından gerçekleştirilen tören geçişinin ardından sona erdi.

Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor

100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Dolu dolu geçen günün akşamında Vali Arslan’ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenlendi. Törene eşi Hatice Fırıncıoğlu ile birlikte katılım sağlayan Başkan Fırıncıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Arslan’a teşekkür etti. Kabul Töreni, pasta kesilmesiyle sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik koordinesinde Bartın Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşüne yoğun katılım oldu. Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, etkinliğe katılan vatandaşlara balon ve Türk Bayrağı dağıttı. Bartın Belediyesi önünde saat 19.30’da başlayan kortejde binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına ulaştı. Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program sona erdi. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-30-at-13.57.56-(1)WhatsApp-Image-2023-10-30-at-13.57.56WhatsApp-Image-2023-10-30-at-13.57.55-(2)WhatsApp-Image-2023-10-30-at-13.57.55-(1)

Editör: Murat Barutçu