Bartın

Bartın'dan Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Bartın'dan kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan hacı kafilesi, dün akşam dualar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı. Bartın Müftülüğü tarafından düzenlenen törene, hacı adaylarının aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abone Ol

Tören, Bartın Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından başladı. Camii avlusunda toplanan kalabalık, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle manevi bir atmosferde bir araya geldi. Bartın İl Müftüsü Ali Rıza Aydın, yaptığı konuşmada hac ibadetinin önemine vurgu yaparak, hacı adaylarına kutsal topraklarda yapacakları ibadetlerde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Müftü Aydın, "Bugün burada, Allah'ın evine misafir olacak kardeşlerimizi uğurlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hac, Müslümanlar için büyük bir ibadettir ve her Müslümanın en büyük arzularından biridir. Rabbim, bu kutsal yolculuğu hayırlı ve mübarek eylesin, hacı adaylarımızı sağ salim geri dönmeyi nasip eylesin," dedi.

Hacı adayları, dualar ve ilahiler eşliğinde otobüslere binerken, yakınları ve dostları tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı. Aileler, sevdiklerine sarılarak vedalaşırken, duygusal anlar yaşandı. Bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hacı adayları, Bartın'dan yola çıkarak önce İstanbul'a oradan da kutsal topraklara hareket edecekler. Yaklaşık bir ay sürecek olan hac ibadetinin ardından, hacı adaylarının Eylül ayında Bartın'a geri dönmeleri bekleniyor.

Hacı adaylarından Ayşe Demir, "Bu anı yıllardır bekliyordum. Allah nasip etti, gidiyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin," dedi. Bir diğer hacı adayı Mehmet Yılmaz ise, "Bu manevi yolculuk için çok heyecanlıyım. Ailem ve sevdiklerimle helalleştim, inşallah sağ salim geri döneriz," şeklinde konuştu.

Bartın'dan uğurlanan hacı kafilesi, kutsal topraklarda hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra, memleketlerine dönerek sevdikleriyle yeniden buluşacaklar. Hacı adaylarının bu manevi yolculuklarının hayırlara vesile olması temennisiyle, Bartın halkı dualarla uğurlamaya devam edecek.