Genel

Başarılı Yazar Oktay Çınar ‘’Gideceksen Gelme’’ Adlı Kitap Serisi Ve Kariyeri Hakkında Merak Edilenleri Cevapladı...

1-) Oktay Bey davetimizi kırmayıp röportaj yapmayı kabul ettiniz, hoş geldiniz. Öncelikle okurlarımıza kendinizden bahseder misiniz?

Abone Ol

14 Ocak 1989 Babaeski Doğumluyum. İki aylık iken soğuk havale sonucu %81 engelli kaldım ilköğretim ve ortaokulumu Babaeski Gazi Osman Paşa İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra meslek lisesine geçiş yaptım bazı olumsuz durumlardan dolayı liseyi bırakmak zorunda kaldım Açık lise mezunuyum üniversiteye maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemedim. Yıllarca markette çalıştım sonra ise hayallerimin peşinden gitmek için iş hayatımı sonlandırdım ve tabii ki rahatsızlığımın da bunda etkisi olmadı değil lakin çalışırken hayallerinizin peşinden gitmek için pek zamanınız olmuyor. Sonrasında Babaeski’ye Özel İnsanlar yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( engelliler ) kazandırdık. 2018 den beri başkanlığını yapmaktayım ve birçok başarılı projeye imzamızı attık aynı zamanda çıkardığım kitapların satışı ile ilgileniyorum.

2-) Yazma süreciniz nasıl başladı?

Küçüklüğümde maddi durumumuz olmadığı için kitap satışı yaparak okul harçlığımı kazanıyordum dini kitaplardı ünlü bir mağazanın kitaplarıydı İsmini söylemeyeyim reklama girer ama çoğu insan tahmin edebilir aslında. ( gülerek ) Babaeski’deki şube sorumlusu olan bir abimiz bana bu kitapları sat yarı yarıya kazanalım demişti bu fikir oldukça dikkatimi çekmişti hem satıyor hem okuyordum hem de harçlığımı çıkarıyordum Trakya’da ki il ve ilçelerdeki çoğu esnaf beni hatırlar büyük ihtimalle özellikle Edirne ve Lüleburgaz esnafı bu sayede kitap yazma hayali oluştu bende lakin kendime güvenemiyordum ve ailemdeki bazı bireyler bendeki inancı kırıyorlardı ne zaman bir şey yapmak istiyorum desem bana gülüyorlar kendimi önemsiz hissetmemi sağlıyorlardı aynı şekilde etrafımdaki diğer insanlarda öyleydiler. Ama kendime güvenim gelip yazmaya başladığımda yaş olmuştu 30 geç mi olmuştu hayır belki de tam zamanıydı..

3-) Yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham olan şeyler neler, Türk edebiyatında idol olarak gördüğünüz yazarlar var mı?

Pek yazarları bilmem ama bana ilham veren çok ünlü bir yazarımız var ben o zaman roman yazma hayalimi bir köşeye bırakmış sadece şiir yazıyordum şiirlerimi ulusal bir gazeteye yolluyordum oldukça seviliyordu şiirlerim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sosyal medyadan yazanlar oluyordu özellikle âşıklar şiir istiyorlardı benden. ( gülerek ) Yaklaşık On sene kadar önce İstanbul Kadıköy Acıbadem Hastanesine gitmiştim dönüşte ise Kadıköy sahilden Eminönü’ye vapurla geçmeyi çok seviyorum martılara simit atıyorum hatta martılarla ilgili şiir yazmıştım sonra o şiiri çalmışlar internette benim ismim olmadan yayınlamışlardı notere onaylatamadım diye bir şey yapamamıştım hatta tutulan başka bir şarkıda benim yazdığım şiirin sözleri kullanılmıştı yine ben bir şey yapamamıştım öylece kaldı üzülüyorum emeklerim çöpe gidiyor diye neyse yine o günlerde vapura bindim şiir yazıyorum şiir defterim yanımda olurdu genelde vapurda bir adam yanıma gelip oturmuş yazdığım şiirleri okuyordu dayanamadım verdim defteri. Şöyle bir göz gezdirdikten sonra

merhaba ben Cezmi Ersöz senin yazdığın şiirler roman tarzı olmuş bence sen roman yazmalısın demişti sonrasında da kendisinin ünlü bir yazar olduğunu öğrenmiştim bana en büyük tavsiyesi kendi hayatını yaz buna öncelik ver bu sana tecrübe kazandıracak demişti bende de yetenek varmış onun sayesinde bu işe başladım etrafımda kimsenin veremediği cesareti bana o vermişti, ona buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum sevgiler. İdolüm Cezmi Ersöz’dür. Neler hissettiğime gelecek olursak yıllardır neden başlamadığımı sorguluyorum kendime kızıyorum el âlemin laflarına baktığım için yazık etmişim o geçen yıllara.

4-) Yazmış olduğunuz kitaplarınızın türü ve konusu nedir, içeriğinden bahseder misiniz?

Şimdilik kendi hayatımı yazıyorum seri haline getirdim şuan üçüncüyü çıkarmak için uğraşıyorum. Allah izin verirse yakın zamanda da dördüncüyü çıkaracağım sonrasında kurguya yöneleceğim taslaklarım mevcut yavaş yavaş olacak inşallah. İçeriğine gelince dediğim gibi kendi hayatım.

5-) Şuan çıkarmayı planladığınız başka bir kitap projeniz var mı, sizi okuyanlara spoiler vermek ister misiniz ?

Az öncede belirttiğim gibi şimdilik üçüncüyü çıkarıyorum dördüncüyü yakın zamanda çıkarmak için elimden geleni yapacağım Üçüncü kitabımı henüz yeni onayladı editörler spoiler konusuna gelince Üçüncüde nefessiz kalacaklar okuyucular buna eminim ve hiç beklemedikleri gibi bitecek pek spoiler vermiş gibi olmadım ama oda benim sırrım olsun. (gülerek)

6-) Yakın zamanda şarkı sözü yazmışsınız duyduğuma göre hikayesi nedir? 

Normalde öyle bir düşüncem yoktu ufak çaplı şiir yazmıştım eski sevgilime ithafen sonra okullardan birinde seminer verirken sesi güzel olan 16 yaşındaki rüzgar ile tanıştık sana şarkı sözü versem okur musun? diye sormuştum oda sağolsun heyecanlı bir şekilde evet okurum abi demişti sonrasında işte stüdyo ve klip çekimi derken şarkımız yayına girmişti merak edenler rüzgar alaz - kalbimin yarısı şarkının ismi youtube’da mevcut...

7-) Son olarak Türk gençlerine ve kitap tutkunu okurlara söylemek istediğiniz birşey var mı?

Bunu her yerde her gittiğim mekânda belirttim benim kitabımı öncelikle özel insanlarımız okusun benim hayatımdan ibret ve örnekler çıkarmalarını benden ilham almalarını istiyorum dediğim gibi içeriği benim hayatım ve bu seriler için senaryo çalışmamız var Eskişehir’den bir tanıdık vasıtasıyla senarist bir hanımefendi ile anlaştık ondan sonra bu senaryoyu alıp film olması için çaba göstermek istiyorum. Amacım hem Özel insanlarımıza örnek olmak Hem de Babaeski’mizi Önce Tüm Türkiye’ye ardından tüm dünyaya duyurmak. Bunun için önce Belediye başkanımız Fırat Yayla’nın ve Babaeski Halkının destekleri benim için çok önemli. Gençlere önerim kimseyi dinlemesinler yazma hayali olanlar direkt olarak başlasınlar ben geçen bir şey öğrendim, bizim Büyükmandıra diye bir Kasabamız var orada 12 yaşında bir kız çocuğu iki tane kitap çıkarmış bu yaşına rağmen bu büyük bir başarı imrendim doğrusu keşke bende onun yaşlarındayken cesaretli olsaydım sadece bu konuda değil her konuda ne hayaliniz varsa çevrenizden etkilenmeden üstüne gidin bir gün başarının geleceğini göreceksiniz. Kitap okurları ise benim kitaplarım olması şart değil hayat hikâyelerini okusunlar görecekler ki zamanla o hikâyelerden ders çıkarmışlar ve o hikâyeler sayesinde hayatları düz çizgide gidiyor eminim bu dediklerime zamanla hak vereceklerdir. Bana değer verip zaman ayırdığınız için teşekkür ederim sevgiler saygılar efendim…