Merhabalar, elbette memnuniyet duyarım. İsmim Pırıl Göknur Güney Konuk. İstanbul doğumluyum, Özel Saint Joseph Lisesi akabinde Sorbonne Üniversitesi’nde Ekonomi ve İşletme lisansı üzerine Uluslararası Ticaret yüksek lisansı yaparak 2008 yılında yurda dönüş yaptım. On beş yıllık özel sektör iş deneyimimde sayısız sertifika, eğitim ve kursa katıldım. Düzenli olarak yeni beceriler edinmeye ve yeni şeyler öğrenmeye gayret gösteriyor; kendimi sürekli güncel tutmaya çalışıyorum. 2019 yılında Northwestern Üniversitesi Kellog School of Management'ta Ürün Stratejisi sertifika programını, 2023'te Columbia Business School'da B2B Pazarlama Stratejisi sertifika programını tamamladım. 2023 yılında ayrıca Eternal Academy'den profesyonel koç olarak mezun oldum ve iş hayatımın yanı sıra danışan ve koçilerimle çalışmaya başladım. Enka İnşaat, Unilever ve son olarak Gürok gibi birbirinden farklı kurumsal firmalarda devam eden bir kariyerim var. Güncel olarak bir yandan Gürok Grup’a ait GCA firmasında İş Geliştirme departmanının başında görev alırken bir yandan da kişisel gelişim alanında yazıyor ve profesyonel koçluk veriyorum. Hayata bir kez geldiğimize inanan bir kişi olarak, bu dünyada geçirdiğimiz süreyi maksimum verim, keyif ve huzurla yüksek motivasyon ve enerjide yaşamamız gerektiğine inanıyor, bu doğrultuda ekiplerime, çalışma arkadaşlarıma, danışanlarıma ve okuyucularıma destek olmaya gayret gösteriyorum. Biz hayatın içinde akarken hayatla dans edenler olmalıyız. Halbuki bazen neyi niçin yaptığımızı unutup, esas önemli olanı kaçırıp, hayatın oyuncağı haline gelebiliyor ve kendimize koyduğumuz zincirler içinde sıkışıp kalabiliyoruz. Biri erkek biri kız olmak üzere iki çocuk annesiyim ve İstanbul’da yaşıyorum. Doğa yürüyüşleri, seyahat, araştırmak, geliştirmek, okumak ve yazmak tutkularım arasında.

2-) Kitap yazmaya nasıl karar verdiniz, süreçten bahsedebilir misiniz?

Aslında 10 yaşımdan beri katıldığım şiir-söyleşi toplulukları oldu. Annemin yazar arkadaşı Jale Sinar vasıtasıyla tanıştığım bu yaratıcı dünyayı çok sevdim. Esas mesleğim haline getirmesem bile şiir ve yazı hayatımda hep var oldu. Çok yakın bir dostumla karşılıklı şiir atışmalarımızı yıllardır devam ettiriyoruz. Üniversite sonrası Epsilon yayınevine İngilizce ve Fransızca kitap çevirileri yaptım. Çok sevdiğim bir arkadaşımla ortak şekilde “Aşk Oyunu” kitabını yine ta o yıllarda kaleme aldık. Ben yapı olarak da öğrenmeye tutkulu bir kişi olduğumdan sürekli okuyorum. Sadece Türkçe yerel kaynaklarımızı değil İngilizce ve Fransızca olarak da güncel kişisel gelişim yayınlarını yakından takip ediyorum. Öğrenmeye aç, paylaşmaya hevesli yapım ilk çocuğumuza hamile olduğumuzu öğrenmemle birlikte bilgi ve birikimlerimi paylaşma, yazma tutkusuna dönüştü. Bu vesileyle bugüne kadarki birikimlerimi aslında başta kendi çocuklarımız olmak üzere diğer insanlara da aktarmak ve daha yüksek enerjide, yüksek farkındalıkla yaşayacakları bir hayata sahip olmalarında onlara destek olmak amacıyla yazmaya başladım. İlk çocuğumuz, oğlum Demir Atlas’a “Çocuklarımıza Hayatın Rehberi”ni yazdım. Bir gün yanında olamadığımda kendisine birebir aktaramamış olsam bile ihtiyacı olacağına inandığım öğütlere hayatı boyunca sahip olmasını istedim. İkinci çocuğumuz, kızım Nehir Alya’ya ise “Pırıl Konuk ile Motive Bir Sen” iki kitaplık seriyi kaleme aldım. Burada da amacım başta kızlarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz

olmak üzere, her günün tadını çıkararak yaşadıkları, keyif aldıkları bir yaşama kavuşmaları yolunda onlara ipuçları ve bir yol planı sağlamak oldu. Motivasyon hem içsel hem de dışsal faktörlere bağlı bir şey ve her şeyin başını çekiyor. Umarım kitaplarım da okuyucularımın hayatlarına dokunarak onlara yaşamlarında bir şeyleri değiştirme, dönüştürme şevki ve cesaretini verir.

3-) Kitabınızın konusu nedir ve kitabınız konusunda size ilham veren şeyler neler oldu?

Başarılı Yazar Nida Akargül Merak Edilenleri Cevapladı... Başarılı Yazar Nida Akargül Merak Edilenleri Cevapladı...

Kitaplarım kişisel gelişim üzerine olduğu için öncelikle bol bol okumayı, araştırma yapmayı ve güncel konuları takip etmeyi gerektiriyor. Bahsettiğim gibi kitaplarımın ana hedef kitlesi çocuklarım olduğu için açıkçası kitaplarımı son derece samimi duygularla ve büyük bir heyecan ve şevkle kaleme aldım. Kontrol ve hazırlık süreçlerini de aynı şekilde son derece titizlikle gerçekleştirdim. Yazarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum, kendimi tamamen akışa bırakıyorum ve yaratıcılığımın izinden gidiyorum. En büyük ilham kaynağım çekirdek ailem. Bununla birlikte yaşamın kendisinden ilham alıyorum. Sabah demlediğim kahvemin taze kokusundan, içten kahkahalardan, yumuşacık şefkatli sarılışlardan ilham alıyorum. Bana enerji veren ve hayat enerjimi yükselten her şeye ve herkese müteşekkirim. Genelde beni tanıyanlar bilirler, gülmeyi, gülümsemeyi, iyi hissetmeyi ve hissettirmeyi çok severim. Kitaplarım da benim birer uzantım gibi oldu, birebir görüşemediğim insanların hayatlarında değişiklik yapmalarına destek olmak amacım. Bazen insan o an ihtiyaç duyduğu ilhamı ve enerjiyi içinde bulamayabiliyor. İnsan insanla yaşar. İşte o anlarda yarar sağlaması amacıyla kitaplarımı kaleme aldım. Pırıl Konuk İle Motive Bir Sen kitaplarımın isimlerinde de bu ana mesajlar var. Hayatı dolu dolu yaşamak ve hayatı kana kana içmek için birer hatırlatıcı her sayfası. Amacım ise insanların en iyi hallerine ulaşabilmelerinde rol oynamak.

Şu ana kadar yazdığım üç kitabım da yaşam ve kişisel gelişim kitapları. Daha çok kişilerin duygudurumlarını yükseltmeyi ve hayatta gerçekten önemli olan şeyleri bizlere hatırlatmayı amaçlıyor. 2021 yılında basılan “Çocuklarımıza Hayatın Rehberi” kitabım daha çok geleceğimizin kahramanları olan çocuklarımızı, yani ergen, genç ve yeni mezunları hedef alırken; 2024 yılında yayınlanan yeni kitaplarım “Pırıl Konuk İle Motive Bir Sen, Hayatı Dolu Dolu Yaşa” ve “Pırıl Konuk İle Motive Bir Sen, Hayatı Kana Kana İç” kitaplarım ise sizi, beni, etrafımızdaki tüm insanları, yani yaşamı maksimumda yaşamak üzere motivasyona ihtiyaç duyan tüm bireyleri hedefliyor. Özellikle çalışan, hep bir yerlere yetişme telaşından anın tadını çıkaramayan, kendisini hayatının merkezine koyamayan, fedakâr, çalışkan ve azimli bireylere hitap ediyor. Yazarken zamanın izini kaybediyorum. Bir yandan araştırıyor bir yandan yazıyorum. Kitaplarımda ufak da olsa farklı dokunuşlar olmasına da dikkat ediyorum. Örneğin Çocuklarımıza Hayatın Rehberi’nde her bölümden önce kulağıma küpe ettiğim bir özlü söz, her bölüm sonrasında ise bir şiirim yer alıyordu. Pırıl Konuk İle Motive Bir Sen iki kitaplık serim için ise Türkçe ve İngilizce çift dilli ve çarpıcı görselli motivasyon ve koçluk kartlarını hazırladım. Böylece kişiler yanlarında kart olarak da motivasyon kartlarını taşıyabilecekler. Kart destesi üç adet, “Hayatı Dolu Dolu Yaşa” ve “Hayatı Kana Kana İç” kartlarımın yanında bir de “Değerler” kartları var. Sizin için önemli olan değerleri hatırlatmak ve üzerine çalışma yapabilmek amacını taşıyor.

4-) Kitap yazarlığı dışında varsa başka hangi alanlarda bulunuyorsunuz?

Kitap yazarlığı dışında aslında özel sektörde uzun yıllardır İş geliştirme, Pazarlama ve Kurumsal İletişim gibi farklı departmanlarda yöneticiyim. Profesyonel hayatımın yanı sıra hayatı maksimize etmek isteyen bireylere profesyonel koçluk veriyorum. Koçluk verdiğim kişiler arasında orta ve

üst düzey yöneticiler, maaşlı bir işte çalışan anneler, çalışmayan anneler, kendi işini kurma aşamasında olan kişiler ve iş hayatına yeni atılmayı planlayan gençler var. Sıklıkla konuşma ve danışmanlık talepleri alıyor ve elimden geldiğince olumlu cevaplamaya çalışıyorum. Şu an doğum iznindeyim, bu nedenle hem iş hem özel hayatımı biraz daha rölantide yaşıyorum ancak bu süreçte de yeni projelerimin fikirleri üzerinde çalışmalarım devam ediyor.

5-) Peki okurlarınızı yeni bir kitap bekliyor mu, yeni bir kitap çalışmanız var mı?

Şu aralar aklımda ve gönlümde filizlenen çok taze yeni kitap projeleri var. Okuyucularıma spoiler vermekten memnuniyet duyarım. Ben aynı anda birden fazla kitabı okuyan ve aynı anda birden fazla kitabı bitiren bir kişi olduğumdan projelerim de birden fazla. Öncelikle annelikle ilgili bir “Annelik 101” kitabı projem var. Normalde sakin ve analitik bir bireyken ebeveyn olduktan sonra ebeveynlik mesleğinde amatörken ve henüz tecrübe kazanırken pimpirikli ve telaşlı bir anneye dönüştüm ve birçok konuda gereğinden fazla zorlandım. İstiyorum ki ilk kez anne-baba olacak insanlar bizim eşimle yaşadığımız zorlukları yaşamasın, anne ve babalıklarının tadını doya doya çıkarsın. Bunun yanında iki farklı kişisel gelişim kitabımın planları üzerine çalışmalarım devam ediyor. Birincisi hayatının ortasında “İnsanın kendisini keşfetmesi” üzerine, diğeri de bu farkındalık akabinde hayatını maksimize edecek şekilde “kendisine gelmesi” üzerine. Şu an içeriğini çalışıyorum, tabiri caizse bu üç kitap da aynı anda gönlümde, aklımda, ruhumda, içimde pişiyorlar. Amacım dünyadaki tüm insanları doya doya yaşayacakları bir hayata ulaşmaları için motive etmek ve hayatla dans etmelerine destek olmak.

6-) Sizinle röportaj yapmak çok keyifliydi. Sorularımı yanıtladığınız için bendeniz çok teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda yine sizi bir röportaj için ağırlamak isterim.

Ben de bu keyifli sohbet için size çok teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki dönemde yeni projelerimle birlikte tekrar bir araya gelebiliriz. Tüm okuyucularıma da kitaplarımı alıp okudukları ve zaman ayırdıkları için teşekkür ediyor, hayatlarına şans ve uğur getirmesini diliyorum. Herkes kendi ilacı oluyor günün sonunda ancak hiçbir şeyi tek başımıza yapmak zorunda değiliz. Ben de kitaplarım ve konuşmalarım vasıtasıyla bir nebze olsun destek sağlayabilirsem ne mutlu bana.

Kaynak: Bülten