Merhaba, ben Simge Işık. 1994 Edirne/Uzunköprü doğumluyum. Trakya Üniversitesinde maliye bölümünü okudum. Özel bir şirkette stajyer mali müşavir olarak çalışmaktayım. Kıvılcımların Dansı, Perseus Yayınları aracılığıyla çıkan ilk kitabım.

2-) Kitap yazmaya nasıl karar verdiniz, süreçten bahsedebilir misiniz?

2024 Yılında Ücretsiz Twitch Takipçi Alabileceğiniz En İyi 5 Site 2024 Yılında Ücretsiz Twitch Takipçi Alabileceğiniz En İyi 5 Site

Okumayı bilmezken kitapların resimlerine bakarak hikayeler uydururdum. Kitap okumak zaman geçtikçe en sevdiğim aktivite oldu. On iki yaşındayken öğretmenimiz Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling'ten bahsetmişti. Edebiyata yaptığı katkılardan, popüler oluşundan... O anda aklımda ben de yazar olmak istiyorum düşüncesi belirdi. Artık en büyük hayalim yazar olmaktı. Üniversiteye başladığımda kitap çalışmalarıma geri döndüm. Aklıma sürekli kurgular geliyordu ve ben de hepsini not alıyordum. Acemi kalemim zamanla güzelleşti. Aldığım olumlu yorumlarla ve çevremin teşvikleriyle eserimi yayınevine göndermeye karar verdim. Açıkçası umudum yoktu. Cevap geleceğini bile düşünmüyordum ama cevap geldi. En büyük hayalim gerçek oluyordu ve ben çok mutluydum. Yazdıklarımı kitap olarak elimde tutabiliyor olmak inanın bana benim için büyülü bir şey.

3-) Kitabınızın konusu nedir ve kitabınız konusunda size ilham veren şeyler neler oldu?

Kıvılcımların Dansı fantastik bir kitap. Çocukluktan beri fantastik türüne karşı özel bir ilgim vardır. Başka türlerde yazmayı da denedim ama fantastik yazarken kendimi bulduğumu fark ettim. Yazdıkça yazasım geliyordu. Severek yazınca da ortaya güzel kurgular çıkıyordu. Kıvılcımların Dansı, Derin adında bir kızın hayat hikayesini ve kendisini bulma yolunda başından geçenleri fantastik bir dille anlatıyor. Hayatı boyunca tutsak gibi hisseden Derin, özgürlüğün anlamını öğrenmeye çalışıyor. Bu kadar dramın arasında özel güçlerini kullanıp eğlenceli vakit de geçiriyor tabi.

Kurguyu bulmamdaki ilhamdan bahsedersem fantastik kurgular konusunda ilhama ihtiyacım olmuyor, çünkü fantastikte sınır yoktur. Ben ne hayal edersem onu kağıda dökebilirim. Yine de bu kurgumda bir arkadaşım fikir vermişti. Ona minnettarım.

4-) Kitap yazarlığı dışında varsa başka hangi alanlarda bulunuyorsunuz?

Stajyer mali müşavirim. Şu anda özel bir şirkette ön muhasebe departmanında çalışmaktayım. İşten arta kalan zamanlarda kurguların içine gömülmüş olarak bulabilirsiniz beni. Muhasebeci ve yazar olarak iki mesleğim mevcut.

5-) Peki okurlarınızı yeni bir kitap bekliyor mu, yeni bir kitap çalışmanız var mı?

Taslaklarımda duran oldukça kitabım var. İlk hedefim Kıvılcımların Dansı İki'yi tamamlamak. Elimde taslağı var ama gözden geçirmem gerekiyor. Bunun için de zamana ihtiyacım var. İlk kitabımın okuyucular tarafından tanınmasını istiyorum. İkinci kitaptan sonra ise başka kurgularımı yayınlamayı düşünüyorum. O kurgular şu anlık sürpriz. Okurlarım yeni kitaplarımı beklemeye şimdiden başlayabilirler.

6-) Sizinle röportaj yapmak çok keyifliydi. Sorularımı yanıtladığınız için bendeniz çok teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda yine sizi bir röportaj için ağırlamak isterim.

 Benimle röportaj yapmak istediğiniz için ben teşekkür ederim. Röportajdan oldukça keyif aldım. Ben de sizinle tekrardan röportaj yapmak isterim. Bir sonraki röportajda görüşmek üzere.

Kaynak: Bülten