Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdem, “Partililerimize ve ülkemize hayırlı olsun. Verilen mücadelenin, İzmir sahillerinde düşmanın denize dökülüşünün yıl dönümüyle aynı zamana denk gelmesi çok anlamlı. Hem İzmir’in kurtuluşunu hem de ülkemizin kurucu felsefesinin yıl dönümünü kutluyoruz. Bu vesileyle camiamıza ve ülkemize sahip çıkmanın önemine bir kez daha dikkat çekmek isterim.”

Demokratik tüzük çalışmalarının tamamlandığını belirten Erdem, yeni tüzüğün tüm siyasi partilere örnek olacağını belirtti:  
"Çok demokratik bir tüzüğün kabul edilme aşamasındayız. Bu tüzük kabul edildi ve aslında tüm siyasi partilere örnek olacak bir tüzük hazırlandı. Bundan sonraki süreçte seçim kanununun da bu tüzüğe uyarlanması çok elzem. Yeni bir felsefe ile hareket ediyoruz. Aynı zamanda, erken genel seçime hazır olduğumuzun ilk resmi ifadesini de kamuoyuyla paylaştık.”

Erdem, CHP’nin her zaman yabancı güçlere karşı direndiğini ve 2025 yılı Kasım ayının partisi için kritik bir dönem olduğunu ifade ederek, 
“Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman yabancı güçlere ve örgütlere karşı ayakta durmuştur. Her seçimde olduğu gibi bu süreçte de halkımızın onayını alacağız. Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, 2025 yılı Kasım ayı bizim için önemli bir yıl olacak.”

Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

Ayrıca, erken seçim ihtimali üzerine de açıklamalarda bulunan Erdem, kötü yönetim nedeniyle erken seçimin bir zorunluluk haline geldiğini belirtti:  
"Erken genel seçim meselesi, genel başkanımızın belirttiği gibi, ülkenin içinde bulunduğu yoksulluk, liyakatsizlik ve kötü yönetim nedeniyle bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu yüzden her an seçime hazır olmalıyız."

Son olarak Zonguldak’ta yapılacak Kent Lokantası’nın açılış müjdesini veren Erdem, açılışın 16 Eylül’de gerçekleşeceğini ve tüm Zonguldak halkını davet ettiklerini açıkladı.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma