Zonguldak Valiliği'nde gerçekleştirilen İl Su Kurulu Toplantısı'nda, Zonguldak'ın su yönetimiyle ilgili gündemdeki konular ele alındı.

Toplantıda, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alındı. Havza ölçekli yönetim planları (Havza Koruma Eylem Planı, Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları ve Sektörel Su Tahsis Planları) çerçevesinde belirlenen tedbirlerin gerçekleşmeleri, içme-kullanma suyu havzası koruma planlarının il bazında uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesislerinin durumu, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, şebeke kayıpları ve bu hususlara yönelik çevresel altyapı çalışmaları, tarımsal sulamada modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi (iyi tarım uygulama kodu-nitrat kirliliği) konuları da gündeme geldi.

Babadan çocuklarına anonslu doğum günü sürprizi Babadan çocuklarına anonslu doğum günü sürprizi

Toplantıda, il sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler, yeraltı ve yerüstü su kullanımları, su transferleri, modern sulama sistemleri yatırımları ve ilin altyapı yatırımlarının değerlendirilmesi konuları da masaya yatırıldı. İçme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili durum değerlendirilirken, Taşkın Yönetim Planı ve Kuraklık Yönetim Planları kapsamında alınan tedbirler de görüşüldü. Ayrıca, Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ve su verimliliği çalışmalarının değerlendirilmesi de yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Muammer Balcı başkanlık ederken, DSİ Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Saltuk Buğra Fındık, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Beyhan İnce, DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Nezih Yılmaz, BAKKA Genel Sekreterliği Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, İl Halk Sağlığı Hizmet Başkanı Dr. Devilen Köktürk, Metroloji İl Müdürü Arif Özkan Maraşlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü Devrek Şube Müdürü Nuray Şahbaz, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Şube Müdürü Ahmet Yalçın, Karayolları 15. Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Kurtuluş Korkmaz, ZBEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Özdemir, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ve Tarım Orman İl Müdürü Nihat Ağan katıldı.

Su Yönetimi

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma