Arıt köyünde Kurban Bayramı'nın ikinci günü düzenlenen futbol turnuvası, yaşanan talihsiz olayla acıya dönüştü. Birlik ve dayanışma amacıyla organize edilen turnuvada, Bilaller Demir Spor ile Yeniköy Spor arasında oynanan maçta 37 yaşındaki elektrik elektronik mühendisi Yusuf Erkiş, ikili mücadelede aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçirdi. Acilen ameliyata alınan Erkiş'in tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Yaşam mücadelesi veren Yusuf Erkiş'in ailesi, oğullarının bu zor durumu yaşarken turnuvanın devam etmesine sert tepki gösterdi. Aile, birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen turnuvada yaşanan bu talihsiz olayın ardından eğlencelerin ve kutlamaların sürmesinin acılarını katladığını belirtti. Kornalı konvoylar, müzikli eğlenceler ve hatta havaya silah sıkmaların devam etmesi, ailenin tepkisini daha da artırdı.

Turnuvanın köyler arasındaki dayanışmayı güçlendirme amacıyla düzenlenmesine rağmen, bu üzücü olay sonrasında aile, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğe uygun olmadığını ifade etti. Yaşananların ardından protokolden hiçbir ziyaretçi kabul etmeyeceklerini duyuran aile, tepkilerini net bir şekilde dile getirdi. Yusuf Erkiş’in bir yakını, maçların oynandığı sahanın aslında bir basketbol sahası olduğunu ve zeminin futbola uygun olmadığını iddia etti.

Trajedi4

Turnuva Trajedi (2)

Bartın'da parkta kanlar içerisinde ceset bulundu Bartın'da parkta kanlar içerisinde ceset bulundu

Turnuva Trajedi (1)

Kaynak: Haber Merkezi