Zonguldak

Belediye Başkanı sitem etti; Personel kışkırtılıyor

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Personeline yönelik bazı çevrelerin kışkırtma çabalarıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Erdem, bu durumu üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Abone Ol

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Personeline yönelik bazı çevrelerin kışkırtma çabalarıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Erdem, bu durumu üzüntüyle karşıladığını belirtti. Açıklamalarında, altyapı çalışmalarının zorluklarından bahsederek, kendisine ve belediyeye yönelik eleştirileri yanıtladı.

Erdem, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Benim önceliğim, kimin ne söylediği değil; Zonguldak Belediyesi içinde personelimi bana karşı kışkırtma ya da beni irtibatsızlaştırma çabaları var. Bu çok acı bir gerçek. Seçimi kazandıktan hemen sonra altyapı çalışmalarına başladık. Altyapı zor bir iştir. Herkesin memnun kalmasını sağlayamazsınız. Zonguldak’ta altyapı hatlarının yerini bilmediğimiz noktalar var. Bu da iş makinelerinin, hatları göremediği için kazarken hasar vermesine sebep olabiliyor. Patlaklar oluşuyor ama ekibimiz anında müdahale ediyor. Kimseyi suçlamadan, sadece işimizi yapıyoruz."

Başkan Erdem, altyapı çalışmaları sırasında yaşanan sorunları "Bunlar sizin, bizim ve geleceğimizin paraları. Bu işin Tahsin Erdem'i itibarsızlaştırmaktan ziyade kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Altyapı çalışmaları bittiğinde, insanlarımız kışın elektrik kesintilerine maruz kalmadan rahat edecek." şeklinde savundu.

Erdem, ayrıca belediyenin mali sorunlarına da değindi: "İller Bankası kaynaklarından yapılan yapılandırmalarla ilgili kesintiler başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu primleri ödenmediğinde, bugün karşılaştığımız sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum yalnızca Zonguldak değil, Türkiye genelinde bir sorun."

Toplantının devamında mahallelerin sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ve bu sorunları çözmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Erdem, "Her mahalleye gidip sorunları yerinde çözüyoruz. Bugüne kadar el atılmayan sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Maddi sıkıntılarımız var ama hizmetler durmuyor." dedi.

Personeli kendisine karşı kışkırtma girişimlerine sert tepki gösteren Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Belediyemizde bazı kişilerin personelimi bana karşı kışkırtma çabaları var, bunlar çok üzücü şeyler. Ancak ben bu tür kışkırtmaları dikkate almıyorum. Bizim önceliğimiz Zonguldak halkına hizmet etmek."