Bakacakkadı TOKİ 2. Etap yönetici seçimlerinde iki adayın yarıştığı seçimde, Belediye Başkanı Oktay Albuz'un desteğiyle seçime giren Murat Çümen galip geldi. Seçim süreci boyunca Başkan Albuz’un, Çümen’in yanından hiç ayrılmaması ve "Ben belediye başkanı olarak Çümen’i destekliyorum" şeklindeki açıklamaları, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Bu davranış, etik dışı ve kişisel çıkar olarak nitelendirildi.

Bakacakkadı TOKİ 2. Etap Yönetici seçimleri, Bakacakkadı'da gerçekleşti. Saat 12.00'de başlayan seçimlerde önce blok yöneticileri seçildi, ardından site için tek bir yönetici belirlendi. Seçim sürecinde Belediye Başkanı Oktay Albuz’un Murat Çümen’in yanından etik olmayan bir şekilde hiç ayrılmadığı ve sık sık "Ben belediye başkanıyım. Biz Murat Çümen ile beraber çalışacağız." diyerek seçimi etkilemeye çalıştığı iddia edildi.

Olaylar diğer ilçeye sıçradı: 2 muhtar görevden alındı Olaylar diğer ilçeye sıçradı: 2 muhtar görevden alındı

Öte yandan, Bakacakkadı dışından gelen vatandaşları etkisi altına aldığı ileri sürülen Başkan Albuz’un, belediye başkanlığı makamını kullanarak bu durumu yönlendirdiği iddiaları da dile getirildi. Şahıslar, bu durumun ne siyasette ne de demokraside yeri olmadığını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Oktay Albuz'un bu tutumu, seçim sonuçlarını etkileyip etkilemediği konusunda tartışmalara neden olurken, vatandaşlar, belediye başkanının tarafsız kalması gerektiğini vurguladı. Seçim sürecinde yaşanan bu olaylar, Bakacakkadı halkı arasında büyük yankı uyandırdı.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA