Siyaset

Mecliste uyuşturucu baronu tartışması

Zonguldak Belediye Meclisi'nin 2'nci Birleşim Toplantısı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda başladı.

Abone Ol

Zonguldak Haber – Belediye meclisinde gerginlik!
Alan, Zonguldak’ın borcunu mecliste açıkladı!
Zonguldak Belediye Meclisi'nin 2'nci Birleşim Toplantısı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda başladı. 63 dükkan ve büfenin ihaleye çıkması mecliste gerginlik yarattı. 
Zonguldak Belediye Meclisi'nin 2'nci Birleşim Toplantısı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. 
Gündemin 7'inci maddesinde Merkez Bahçelievler, Karaelmas, Mithatpaşa, Meşrutiyet, Ontemmuz, Terakki, Yayla ve Yeşil Mahalle'de belediyenin mülkiyetinde bulunan 63 dükkan, büfe ve WC 'nin kiralama sözleşmesi bitmiş olması sebebiyle yeniden ihale ile kiralanacak. 63 taşınmaz, Devlet İhale Kanunu'nun 18'inci maddesine göre 10 yıl süreyle kiralanacak. 
“ÖDENMEYECEK BİR BORÇ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
CHP sözcüsü Atınç Kayınova, "Biz pazartesi günkü oturumda tavrımızı ortaya koymuştuk. Bu tür yerlerin satılmak yerine oralarda oluşacak gelirlerin arıtılması için gerektiğini ifade ettik. Buraların Zonguldak için çok değerli olduğunu için biz buraların satışına karşıyız. Evet borcumuz var. Ve bunlar yükselerek artıyor. Ülkede enflasyona baktığımızda ödenmeyecek bir borç olmadığını düşünüyoruz. Burayı satmak yerine değerlendirmenin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Biz oylamayla hayır diyeceğiz." dedi.

“19 YILDIR BEKLENEN LAVUAR ALANINI SATIYORSUNUZ”
Kayınova, "Lavuar alanı ile ilgili de siz daha önce lavuar alanına, lavuar yalanı olduğunu söylemiştiniz. Zonguldak halkının 19 yıldır beklediği alanın bin metrekarelik alanı satıyorsunuz. Halk sizden bunu mı bekliyordu. Bunu mu yapmanız gerekiyordu. Zonguldak belediyesi açısından çokta hayırlı olmayan bir konuda oylarken dikkatli oylamanızı tavsiye ederim"
“BİZİM SATMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK”
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, "Malum satış konusu hafta başından beri konuşuluyor. Bu konuyu defalarca anlatmamıza rağmen Atınç bey bu konuda popülasyon yapmaya devam ediyor. Burada bırakın Zonguldak'ı satmayı geleceği kurtarmak için çaba gösteriyoruz. 346 milyon TL faizi ile beraber vergi borcumuz var. İsmail Eşref buna istinaden encümen kararı ile vermiş. Zonguldak'ı kendileri satmış 111 dükkanı kendileri satmış şehrin merkezinde ki binalar satmış. Bizim geleceğimizi halkın malını sizler sattınız. Bizim asıl borcumuz 72 milyon faiziyle 107 milyon TL belediyemizin 187 milyon borcumuz var. Meclis üyesi arkadaşlarımız anlattıklarının hepsini iyi biliyor. Bizim satmak gibi bir niyetimiz yok. Biz orayı satmıyoruz. Vergi borcuna karşılıklı SGK ya devredilecek. Bütün belediyeler bunu yapıyor.  Bizim borcumuz olduğu sürece devletin verdiği hizmetlerden faydalanamıyoruz.  Bunun A, B partisi yok. Bunu hep birlikte halletmeniz gerekiyor." dedi
 MECLİSTE UYUŞTURUCU BARON TARTIŞMASI 
7 madde tartışması sürerken CHP Belediye Meclisi Üyesi Kenan Köktürk, “Sizden önce Muharrem Akdemir belediye başkanlığı yaptı ama hiç bir yeri satmadı. Satmadan da bazı şeyler yapılabiliyor siz neden sattınız. Siz istediğiniz yapın biz tekrar belediyeyi devralıp biz yöneteceğiz” demesi üzerine AK Partili meclis üyesi uyuşturucu baronlarının parası ile mi borçları kapatacaksınız sözünün üzerine meclis tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Selim Alan, meclis üyelerini sakinleştirerek gündemin 7 maddesini oyladı. Madde ak partili belediye meclis üyelerinin oylaması ile meclisten geçti.
Haber : Sertaç ÖZDEMİR

Şampiyonun belli olacağı finale tecrübeli hakem atandı Şampiyonun belli olacağı finale tecrübeli hakem atandı

Jelin patlamasıyla hayatını kaybeden kadın defnedildi Jelin patlamasıyla hayatını kaybeden kadın defnedildi