Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez İlçe Başkanı Fırat Angın, Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci birleşiminde alınan zam kararlarını eleştirdi. 
+++
Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci birleşiminde alınan zam kararlarına çok sayıda parti ve dernekten tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak TİP Merkez İlçe Başkanı Fırat Angın da konu ile ilgili açıklama yaparak Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve meclis üyelerini eleştirdi. 

Başkan Angın açıklamalarına yapılan zamlardan dolayı tüm Zonguldak halkına geçmiş olsun dileyerek başladı. İktidarın yönetimsel olarak beceriksiz olduğunu belirten Angın, “Büyük bir ekonomik darboğaz yaşayan vatandaşlarımız, hükümetin insafsız zamlarına maruz kalmıştır. Elektrik ve akaryakıta gelen zamlar ulaşım , gıda ürünlerini ve temel ihtiyaçlardaki fiyat artışını tetiklemiştir.
Temmuzda zam alamayan asgari ücretliler, yüzde 24 zam alan ama hala 10 bin lirayı geçemeyen emekliler, yüzde 19 zam alan memur ve memur emeklileri daha maaşlarını alamadan zam yağmuruna tutulmuşlardır.” şeklinde konuştu.

Maden işçisi, maden mühendisi oldu Maden işçisi, maden mühendisi oldu

İktidarın yanı sıra ana muhalefet partisi olan CHP’yi de eleştiren Başkan Angın, “İktidarın kötü yönetimine muhalif eden ve bu şekilde birçok belediyeyi kazanan ana muhalefet partisi şehrimizin yönetimini de almıştır. Sosyal belediyecilik yapacağını “Togg” la değil açlarla ilgileneceğini söyleyen Belediye Başkanımız, daha fazla insanla ilgilenmek için olacak ki açlığı daha da arttıracak zamları meclis üyeleriyle birlikte yürürlülüğe sokmuştur. 
Akaryakıt ve maaşlara gelen zamları bahane ederek, vatandaşın sırtına yüklenen bu yeni zamları derhal geri almalı, beledeye ye gelir sağlayacak alternatif plan üretmeleri gerekmektedir. 
Türkiye İşçi Partisi Zonguldak il yönetimi olarak, daha önce de kendilerine sunduğumuz alternatif gelir kaynaklı projeleri yeniden paylaşmaya hazırız. 
Örnek olarak sahil bandında bulunan işletmelerin bazılarının sahipleri 2/3 dükkanı belediyeden kiralamış, 15 Bin lira ile belediyeden kiraladıkları dükkanları 65 Bin lira ile özel işletmelere kiralamış kamu zararı oluşturmuşlardır. Bu meblağlar işletmelerden direkt belediyeye verilebilir, sözleşmeleryeniden güncellenebilir. Tüm Türkiye sahillerinde olduğu gibi küçük küçük birçok işletme projeye eklenebilir ve 2 kişinin tekelinde olan sahil bandı daha işlevsel hale getirilebilir ve her kesim insanın hizmet alabileceği bir yer olur.” dedi. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma