Çevre kirliliği Zonguldak’ın başlıca sorunlarından. Öncelikli nedeni eğitimsizlik olan bu sorun hala sürüyor. Özellikle de çevreye karşı duyarsız bir toplum Zonguldak’ta göze çarpıyor. Yeni dikilen ağaçları kesmek, fidanları kırmak, levhaları boyamak, camları taşlamak ve dereleri atıklarla kirletmek…

Bunun bir örneği de kent merkezindeki dere ıslah çalışmalarında yaşanıp görülüyor. Dere boyundaki çalışmalar sırasında ortaya çıkan taş ve topraktan oluşmuş hafriyat dereye salınıyor. Derenin sularına bırakılan bu hafriyat daha sonra akıntıyla limana doğru yol alıp denizi dolduruyor.

Çevreci dernekler ve müdürlükler de bu olaya sessiz kalıyor. Bu eylemi gerçekleştiren firmaya da hiçbir ceza uygulanmadığı söyleniyor.

Öte yandan liman içerisine dolan toprak çamur vs. gibi yığınları temizlemek için de tam sekiz aydır bir tarak gemisi burada çalışmalarını sürdürüyor. Bu temizleme gemisine de ne kadar para verildiği bir türlü açıklanmıyor.

Liseli Büşra'nın öldüğü servis faciasında 3 sanığın yargılanmasına devam edildi Liseli Büşra'nın öldüğü servis faciasında 3 sanığın yargılanmasına devam edildi

Whats App Image 2024 05 21 At 11.34.43

Whats App Image 2024 05 21 At 11.34.43 (1)

Muhabir: Sermet AKSU