Batı Karadeniz Edebiyat Topluluğu (BKET), 4. toplantısını Şiir ve Müzik Dinletisi etkinliği ile Gökçebey’in Veyisoğlu Köyü’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe, Veyisoğlu Köyü Derneği Başkanı Ali Rıza Yılmaztürk ve yazar Nail Yurtaçan ev sahipliği yaptı.

Toplantıda, BKET’nin topluluk olarak faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri ile çeşitli ilçelerin temsilcileri belirlendi. Buna göre, Zonguldak İl Temsilcisi Güldem Işık, Bartın İl Temsilcisi Oral Yılmaz ve Karabük İl Temsilcisi Döndü Açıkgöz oldu. İlçe temsilcileri ise Devrek’te Elif Sağım, Kozlu’da Muharrem Akman, Gökçebey’de Nail Yurtaçan, Ereğli’de Salim Çalık, Çaycuma’da Murat Aktaş, Yenice’de Mustafa Akay ve Safranbolu’da Tuğba Turan olarak belirlendi.

Denetleme Kurulu, İbrahim Tığ, Keramettin Çetin, Selma Aydın, Aynur Muslu ve Salim Çalık’tan oluştu.

Etkinlikte, Selma Aydın, Mithat Çanakçı, Döndü Açıkgöz, İbrahim Tığ, Ramazan Çakıroğlu, Keramettin Çetin, Elif Sağım, Gülden Işık, Salim Çalık, Aynur Muslu, Muharrem Akman, Vedat Dinç, Oral Yılmaz, Serkan Boğa, Nail Yurtaçan, Avniye Baruönü, Metin Çengel, Erol Çatma, Mustafa Akay, Ayşen Köktürk, Murat Aktaş, Yetkin Dursun ve Şennur Güneş gibi şair ve yazarlar eserlerinden örnekler sundu. Sanatçılar ise birbirinden güzel türküler seslendirdi.

İbrahim Tığ, etkinlikte Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu, Nazım Hikmet, Enver Gökçe, Rıfat Ilgaz, Cemal Süreya, Orhan Veli, Oktay Rıfat ve Ahmet Haşim gibi Türk edebiyatının seçkin şairlerinin şiirlerinden örnekler okudu. Mithat Çanakçı ise bölge insanının yaşam, kültür ve sanatını yansıtan güftelerinden örnekler sundu.

Etkinlik sonrasında köylü kadınlar, hazırladıkları birbirinden güzel yöresel ürünleri ikram etti.

Whats App Image 2024 05 27 At 12.00.33

Abdullah Adabaş hayatını kaybetti Abdullah Adabaş hayatını kaybetti

Whats App Image 2024 05 27 At 12.00.31 (1)

Whats App Image 2024 05 27 At 12.00.31

Whats App Image 2024 05 27 At 12.00.33 (2)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA