Genel

Bodrum Rulo Çim

Hazır rulo çimler, tohumlamanın zahmeti ve zaman alıcı sorunları olmadan, anında güzelliğe ve olgunluğa sahip bir çimin keyfini çıkarmanızı sağlar.

Abone Ol

Hazır rulo çimler, tohumlamanın zahmeti ve zaman alıcı sorunları olmadan, anında güzelliğe ve olgunluğa sahip bir çimin keyfini çıkarmanızı sağlar. Özellikle Bodrum rulo çimin çok seçildiği yerlerden biri, çünkü insan trafiğinin çok olduğu alanlara dayanıklı çimler elde etmek rulo çimlerle daha mümkün.

Bodrum rulo çimlerin en iyi hallerine ulaşmaları ve kusursuz görünümlerini uzun süre koruyabilmeleri için elbetteki iyi bir hazırlık yapılmalıdır. Bu yazımızda dikkat edilmesi gereken kısımlardan bahsedeceğiz.

Bodrum Rulo Çim: Rulo Çimler Nasıl Döşenir?

Yeni çimlerinizde en iyi sonuçları ve kaliteli bir sonuç elde etmek için aşağıdaki adımlar gerçekleştirilmelidir. Zemin hazırlığı yeni çiminizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir. Yetersiz hazırlanmış ve gübrelenmemiş toprak tatmin edici sonuçlar vermeyecektir.

Lütfen hazır çimlerin yaşayan bitkilerden oluşan bir kitle olduğunu ve tam potansiyeline ulaşması için belirli miktarda bakım ve özen gösterilmesi gerekeceğini unutmayın.

Toprağın hazırlanması

Öncelikle alan tüm yabani otlardan ve ölü bitkilerden arındırmalıdır. Daha sonra toprağın 10 cm derinliğe kadar havalandırılması gerekiyor. Bu işlem, alanı kazarak veya bir rotavatör kullanılarak yapılabilir.Alanın herhangi bir döküntü, taş, yabani ot veya eski çim içermediğinden emin olun.

Tırmıklama

Pürüzsüz bir yüzey elde etmek için zeminin tırmıklanması gerekir. Bu aşamada, yumuşak alanları ortaya çıkarmak için zemin hafifçe yuvarlanabilir veya ayakla sağlamlaştırılabilir ve daha sonra tırmıklanarak düzleştirilebilir. Bu işlem zemin eşit derecede sağlam ve pürüzsüz hale gelinceye kadar yapılmalıdır. Geniş bir eğim tesviyeyi kolaylaştırır. Zemin sağlam olmalı ancak kompakt olmamalıdır.

Gübreleme

Toprağa çimlenme öncesi gübre uygulanmalıdır.Gübre çiminizle birlikte sipariş edilebilir ve en iyi sonuç için uygulama oranları takip edilmelidir.

Sipariş Verme

Önerilen çim alanınızı metrekare cinsinden doğru bir şekilde ölçün. Hazır çimler, kolay döşeme için belli ölçülerde rulolar halinde tedarik edilir. Hazır çimler sipariş üzerine kesildiğinden, teslimat tarihinden en az 48 saat önceden tedarikçiyle iletişime geçmelisiniz. Alan için gerekli çim miktarı, adınız, adresiniz, telefon numaranız ve gereken tarihle ilgili tüm ayrıntıları verdiğinizden emin olun. Çim teslimattan sonraki 12 – 24 saat içinde serilmelidir, bu nedenle hazırlık çalışmaları çim gelmeden önce yapılmalıdır.

Rulo çiminin döşenmesi

İlk sırayı en uzun düz çizgi boyunca döşeyerek başlayın ve tuğla işlerinde olduğu gibi her sıradaki derzleri şaşırtacak şekilde alan boyunca çalışın. Kenarları ve uçları birbirine doğru kıvırın ve itin, ancak çimi çok fazla germeyin.

Kenarlarda küçük şeritler kullanmaktan kaçının; bunlar kuruyup bozulabilir. Sıranın sonunu kesmek için keskin bir bıçak kullanın.Yeni serilen çim üzerinde yürümeyin. Çimin toprakla tam temas ettiğinden emin olun.

Çimlerin sulanması

Yeni serilen çim, kurulumdan sonraki yarım saat içinde sulanmalıdır.Çimi gerçekten iyi bir şekilde ıslatın ve suyun çimden aşağıdaki toprağa sızıp sızmadığını kontrol edin. Bu sulama, çim yerleşene kadar tekrarlanmalıdır. Hava koşulları gerekli sulama sıklığını belirleyecektir. Yeni çiminizin sıcak, kuru ve rüzgârlı havalarda hayatta kalabilmesi için yeterli neme sahip olduğundan emin olun. Sıcak dönemlerde döşeniyorsa sulama günde en az üç kez tekrarlanmalı, aksi takdirde günde iki kez yeterli olmalıdır.Çimlerin kuruduğuna dair herhangi bir belirti varsa derhal sulayın.

Bodrum rulo çimler ve aslında Türkiye’nin her yerindeki bahçeler için rulo çim ihtiyacınızı Çimsaş güvencesiyle sağlayabilirsiniz. Bodrum rulo çim siparişleriniz için Çimsaş ekibine +90 532 219 8435 telefon numarası veya info@cimsas.com.tr e-posta adresiyle ulaşın.