Son günlerdeki aşırı yağışlardan sonra sıklıkla apartman damlarında gördüğümüz çatı onarıcıları aslında çok tehlikeli bir mesleğin üyeleri.

Zonguldak'ta kokarcalar evleri istila etti Zonguldak'ta kokarcalar evleri istila etti

Nasıl ki maden işçisi yerin yüzlerce metre altında canları pahasına emek sarf ediyorlarsa, çatı onarıcıları da yerin onlarca metre üstünde ve apartman tepelerinde yine canları pahasına ekmek mücadelesi veriyorlar.

Tehlikeli bir mesleğin üyesi olan çatı onarıcılarının yaşamlarında baş dönmesine yer yok, aynı şekilde tansiyon düşmesine ve göz kararmasına da yer yok, çünkü böyle bir durum oluştuğunda genelde sonu ölümle biten düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Zonguldak’ta bu meslekte çalışan yüzlerce çatı onarıcısı var ve hepsinin de ortak derdi ev sahiplerinin ihmalkarlığı. Yaz aylarında hava şartları elverirken çatılarını onartmayan ev sahipleri, sonbahar ile birlikte başlayan yağışlarla damları akınca onarım işi akıllarına geliyor ve bu da çatıcılar için bir meslek zorluğu olarak ortaya çıkıyor. Çünkü soğuk havada çalışmak ile sıcak havada çalışmak ardasında büyük farklar var.

Genelde sendikal haklardan yoksun olarak çalışan çatı onarıcılarının gelecekleri daire sahipleriyle bağlı çalıştıkları müteahhitlerin insafına kalmış durumda.

Muhabir: Sermet Aksu