Çalışma saatlerinin düşürülmesi gündemde. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Haftada 45 saatten 40 saate düşürülmesi planlanan çalışma saatleri için Bakan Işıkhan "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getireceğiz" diyerek değişikliğin sinyalini geçtiğimiz haftalarda vermişti.

Ayşe Kurt son yolculuğuna uğurlandı Ayşe Kurt son yolculuğuna uğurlandı

Bu kapsamda çalışma saatlerine de yeni ayar çekilmesi halkın beklentileri arasında. 45 olan çalışma saatinin 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatlerinin de azaltılarak 40 saate düşürülebileceği belirtilirken vatandaş bu konuda 37,5 saat konusunu da ortaya attı.

Zonguldak’ta görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar da asgari ücret karşılığında haftada 40 saat çalışmanın gereksiz ve adaletsiz olduğunu söylüyorlar. Muhalefet partisi de bu konuda çalışmalar başlatmış bulunuyor. Sabah 09.00 akşam 16.00 gibi bir mesai uygulanmasını isteyen memurlar da sendikaları aracılığı ile bu isteklerini dile getiriyorlar.

İşçi kesimi ise düşürülecek olan çalışma saatlerini kendilerine yaramayacağı görüşündeler. Bunun nedeni ise “patron ne derse o olur” olarak gösteriliyor.

Muhabir: Sermet Aksu