Zonguldak

“Bu şehrin asıl sahipleri Elvanpazarcıklılar! Kayınova aradı, özür diledi!”

Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun, CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın kendisini arayarak, “Elvanpazarcık'tan yeni gelmiş gibi davranıyorsunuz” cümlesi için özür dilediğini söyledi.

Abone Ol

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı 2'nci Birleşim Toplantısı'nda, CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova'nın kullandığı ifadeler büyük tepki topladı. Toplantıda CHP'li Atınç Kayınova ile AK Partili Muhammed Yazıcı arasında yaşanan tartışma, meclis gündemine damgasını vurdu. AK Parti Grubu'nun kayıp-kaçak su eleştirilerine yanıt veren Atınç Kayınova, "Beş senedir bu belediyeyi siz yönetiyorsunuz. Sanki bilmiyordunuz. Elvanpazarcık'tan yeni gelmiş gibi davranıyorsunuz." diye konuştu.

Atınç  Kayınova’nın kullandığı “Elvanpazarcık’tan yeni gelmiş gibi davranıyorsunuz” cümlesinin kamuoyunda “Çirkin” algılanmasının ardından Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun’u arayarak özür dilediği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Uzun, “Neden bizim ismimizi kullandığına şaşırdım. Talihsiz bir açıklama olmuş. O da çok gerildiğini, ‘Başka bir belediyenin meclis üyesi miydin de buraya geldin?’ gibi bir cümle kurmak istediğini, olayın o şekilde cereyan ettiğini söyledi. Elvanpazarcık buranın en eski kurulan yeri. Zonguldak’tan bile önce kurulmuş. Zonguldak tarihini araştırdığımızda biz asıl Zonguldak’ın sahipleriyiz.” dedi.

Atınç Kayınova’nın bir anlık sinirle söylemiş olabileceğini ifade eden Başkan Uzun, “Olur öyle şeyler dedim. İnsanlık halli çok bir şey diyemiyorum. Özür dilediğini söyledi. Özür diledikten sonra çok da bir şey demek bize yakışmaz. Yarın bir gün biz de gaf yapabiliriz. Kendince bir gaf yaptığını söyledi. ‘O anlık gerginlikle Beycuma’da diyebilirdim, Karaman’da diyebilirdim. Başka bir belediyeyi kastetmiştim. Kesinlikle küçümseme yok.’ dedi. Esnaflar, vatandaşlar sordu. Düzgün bir şekilde anlattım. Esnaf beni çevirip diyor ki, ‘Burayı köy gibi, dağ başı’ gibi gördü. ‘Dağ başından yeni mi geldin? manasında kullandı’ dediler.” şeklinde konuştu.