Çaycuma ilçesinin Filyos yönünde bulunan ve Derecikören ile Çömlekçi köyleri arasındaki yol, bölge sakinleri ve araç sürücüleri için büyük bir sorun haline geldi. Özellikle yaz aylarında toz bulutları, kış aylarında ise çamurla kaplanan yolun iyileştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Zonguldak’ta yeni bir çevre yolu inşası çalışmaları kapsamında ana yol güzergahının değiştirilmesiyle açılan bu alternatif yol, şoförler tarafından adeta "çile yolu" olarak adlandırılıyor. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sağanak yağışlar sonrası çamur deryasına dönen ve yaz aylarında da yoğun toz nedeniyle geçit vermeyen yol, ancak iş makineleriyle düzeltilip üzerine çakıl dökülerek geçici olarak kullanıma açılıyor. Ancak bu müdahaleler kalıcı bir çözüm sunmuyor.
Filyos’tan Çaycuma’ya doğru seyreden araç sürücüleri, bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını fakat araçlarının zarar gördüğünü ifade ederek duruma tepki gösteriyor. Sürücüler, yazın toz bulutlarını önlemek için yola vidanjörlerle su döküldüğünü, kış aylarında ise yolun çamurla kaplandığını belirterek yetkililere bir kez daha sesleniyor ve yolun kalıcı olarak iyileştirilmesini talep ediyorlar.
Yolun sürekli olarak düzeltilmesi yerine, uzun vadeli bir çözüm bulunmasının hem bölge sakinleri hem de bu güzergahı kullanan sürücüler için büyük bir rahatlama sağlayacağı ifade ediliyor. 

Dünya Gıda Günü etkinliğinde gıda ısrafı ve sürdürebilir tarım konuşuldu Dünya Gıda Günü etkinliğinde gıda ısrafı ve sürdürebilir tarım konuşuldu

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma