Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi

ÖZEL HABER- Zonguldak Belediyesi suya ve katı atık bedellerine yaptığı zamlarla yeniden gündem oldu. Zamlı faturayı alan esnaflar gördüğü karşısında şaşkına uğradı. Normal suya 1 ayda yüzde yüz zam gelirken atık suya ise yüzde 670 zam uygulandı.

Zonguldak Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında birçok kalemde zam yapmıştı. Yapılan zam sonrası zamlı faturayı alan esnaf gördüğü fatura karşısında şaşkınlığa uğradı. Geçen ay 26 TL olan su ücreti yapılan yüzde yüz zamla birlikte faturaya 56 TL olarak yansıdı. Atık su bedeli Haziran ayında 189 TL iken yapılan yüzde 670 zammın ardından Temmuz ayında 1786 TL’ye yükseldi

SU VE ATIK SUYA YAPILAN ZAMLARA TEPKİ GÖSTEREN

Umumi Tuvalet işletmecisi Mustafa Toylan “Son yapılan zamları görünce gözlerinize inanamadık. Hem suya hem de atık suya yapılan zamlar korkunç. Geçen ay su parası ücreti 2 bin lira ödedim. Bu 6 bin 500 TL bu nasıl bir zamdır. Bu yapılan zamlarla bizler nasıl geçineceğiz. Bu zamlardan sonra bizlerde ücretlere zam yapmak zorunda kalacağız.

ZAMLARA BİRİ DUR DEMELİ

Zamların esnafları zor duruma soktuğunu ifade eden Umumi Tuvalet işletmecisi Mustafa Toylan, “Zamlar karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün kalem kalem zam geliyor. Buranın kirası var, gideri var. Bizler nasıl bu yükün altından kalkacağız.  Hem vatandaşlar hem bizler zor durumda kalıyoruz. Buna birisi dur demeli. Vergi veren 2 tane umumi tuvalet var. Temizlik, maliye, bağkur ödemelerimiz var. Bu zamlar karşısında biz nasıl zam yapmayalım? Biz zam yaptığımız zaman vatandaşlar bizi suçlu buluyorlar. Devletimizden vergi kaçırmıyoruz, her şeyi usulüne göre yapıyoruz ancak bu zamlar karşısında bizim de zam yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bu Zam Kabız Yapar

Bu Zam Kabız Yapar 3

Muhabir: Sertaç Özdemir