Çaycuma

Bülent Kantarcı, AK Parti seçmenlerine hakaret eden mesajı destekledi

CHP'li Belediye Başkanı, AK Parti seçmenlerine hakaret içeren mesajı paylaştı. Başkanın paylaşımı desteklemesi vatandaşlardan tepki gördü.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti seçmenlerine yönelik hakaret içeren bir paylaşımı kendi sosyal medya hesabında retweet ederek tepki topladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Can Atalay oturumu sırasında yaşanan gerginliklerin ardından sosyal medyada paylaşılan mesajlar tartışma konusu oldu. Olay, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a müdahalesiyle başlamıştı. Ahmet Şık'ın, AK Parti milletvekillerini eliyle işaret ederek "Asıl teröristler Meclis'te oturuyor" şeklindeki ifadeleri üzerine Özalan, Şık'a tepki göstermiş ve kürsüde omzundan tutarak yere itmişti. Bu olayın ardından milletvekilleri arasında karşılıklı yumruklaşmalar yaşanmıştı.

Söz konusu gerginliklerin sosyal medyaya yansımasıyla birlikte, Bilge Koç isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılan "Bu adamları seçenler de en az bunlar kadar kalitesiz" ifadelerini içeren mesaj dikkat çekti. CHP'li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın da bu paylaşımı retweet ederek desteklediği görüldü.

Kantarcı'nın bu hareketi, sosyal medya kullanıcıları ve siyasi çevreler tarafından eleştirildi. AK Parti seçmenlerine yönelik hakaret içeren paylaşımı desteklemesi, siyasi etik ve nezaket tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmayan Bülent Kantarcı'nın, tepkiler karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.