Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Eylül ayı il divan toplantısı parti binasında geniş bir katılım ile yapıldı.

İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol,  “ Bugün 29 Eylül 2024 Pazar. Eylül ayı İl divanımız münasebetiyle bir araya geldik. Eylül ayı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı değerlendireceğimiz ve Ekim ayı çalışmalarımızı planlayacağımız il divan toplantımızı Allah’ın izni ile açıyorum. Hayırlara vesile olmasını ve hayırlı kararlar almamızı temenni ediyorum” dedi.

Bu topraklar üzerinde yaşamanın ağır bir bedeli olduğunu biliyoruz. Biz Saadet Partililer olarak bu ağırlığı omuzlarımızda hissediyor, fakat bununla birlikte ne yapacağımızı da gayet iyi biliyoruz. Şunu unutmayın; bu millet, en karanlık anlarında Millî Görüş ile aydınlandı. Ülkenin içinde bulunduğu karamsar tabloyu da Saadet Partisi olarak aydınlığa çevireceğiz” diyen İl Başkanı Burak Erol şunları söyledi:

“Biz hocamızın açtığı bayrağın altında serinlemeyeceğiz. Bu davanın bayrağını en ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Necmettin Erbakan Hocamızın deyimi ile “Biz siyonizmin hapishanelerinde isyan çıkarmış birkaç Müslümanız.” Ama kimse bizi hafife almasın. Dar’ülErkam’da sadece 40 mümin vardı ama 40 mübarek insan dünya tarihini değiştirdi. Hatamız ve sevabımızla aynı yolun inananlarıyız. Biz biriz ve bütünüz. Hepimiz için yepyeni bir dönem başlıyor.

Esaslarımız ve yeni siyaset anlayışımızla; Milletimizi Saadet Partimize, Milli Görüş’e yeniden ikna edeceğiz. Hep birlikte, tek bir kardeşimizi dışarıda bırakmadan; şu bu demeden her bir vatandaşımızı kucaklayarak Saadet iktidarında buluşacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun. Biz daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız ve ülkeyi hep birlikte yeniden düzlüğe çıkaracağız.

Dış politikadaki bu tutarsız hal ekonomide de söz konusudur. 2018 seçimlerinden önce “verin yetkiyi, bu faizle, dövizle nasıl mücadele edilirmiş görün” deyip, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım 2021’de “Faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nass ortada. Nass ortada olduğuna göre, sana bana ne oluyor? Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Biz, faiz belâsını bu milletin sırtından kaldıracağız” derken, bugün iş başına getirdiği ekonomi yönetimi faizi 15 ayda 41,5 puan artırmış durumda. Nass hala ortada olduğu halde faiz yüzde 50 ve dünya faiz liginde üst sıralardayız böylelikle.

2021 ile 2023 Mayıs’a kadar enflasyonist ortamda “düşük faiz” politikasıyla enflasyonu patlatan ve bunu bile doğru kabul eden siyasi iktidar, Haziran 2023’ten itibaren ise “yüksek faiz” politikasını uyguluyor ve bu sefer de bunu doğru kabul ediyor. İş başına getirilen yeni ekonomi yönetimiyle küresel finans çevrelerinden kaynak yani borç bulabilmek için “yüksek faiz” gerekiyor çünkü.

Meseleler aynı olduğu halde, eylemlerde ve söylemlerde günden güne bir farklılık söz konusuysa, orada sözün kıymetinden bahsedilemez. Yaşadığımız tam da budur”

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol açıklamasına devam ederek, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Anlaşılan o ki, bu zam enflasyona neden olmuyor ama ücretlere yapılması gereken daha düşük oranlı bir zam enflasyona neden olabiliyor. Gerçekten de çok enteresan bir enflasyonumuz var” dedi.

Erol “Elektriğe zam yapılırken “üretim maliyetlerindeki artış” geçerli bir bahane olarak sunulabiliyor ama “yaşama maliyetindeki artış” yani enflasyon ücretlerin zamlanması için geçerli bir mazeret olarak kabul görmüyor” diye konuştu.

İl Başkanı Burak Erol, “22 yıllık kesintisiz bir iktidar döneminde, elinde tüm imkanlar olduğu halde, ortaya adamakıllı ve sorumlu bir politika koyamayıp, sadece günü kurtarmaya ve toplumu algılarla oyalamaya odaklı manevralarla vaziyeti idare ede ede bu noktaya gelindi işte. Halkın içine düşürüldüğü yoksulluk manzarası, büyük bir sorumsuzluğun ve iş bilmezliğin eseridir. Bu ekonomik enkazın toparlanması bile yıllar alacaktır. Bu ülkenin çok değerli yılları heba edildiği gibi gelecek yıllar da ipotek altına alınmıştır. Bu ağır bir vebaldir dert edene

Köprü ve otoyollar, vergiler, elektrik tarifesi vs zamlanırken hiçbir mahzur yok ama ücretlere zam yapılması gündeme gelince “enflasyonla mücadele ediyoruz, ücretlere zam yapamayız”! Bu anlayışla ne enflasyon düşer ne ekonomi düzelir ne de halkın refahı artar. 2018’den bu yana giderek belirginleşen ve yoksullaştıran ekonomik fiyasko, benzer bir anlayışla düzeltilemez. 2028’e kadar bu şekilde gitmez, halkın takadi kalmadı artık.

Enflasyonun tek sebebi halkın tüketimiymiş gibi halkın kesesi üzerinden enflasyonu indirebileceğini düşünen bir anlayış anca kemer sıkar, yeni vergiler icat eder, zam üstüne zam yapar.

Bir anda patlayan enflasyonun müsebbibi saçma sapan ekonomi deneyi veya politikaları değil de sanki halkın kendisiymiş gibi tüm faturayı halkın sırtına yüklemenin ahlaki mahzurunu dahi dert etmeyen bir anlayış söz konusu. Halkı ikna etmek için sadece kerameti kendinden menkul ve baştan savma bir tasarruf paketini yeterli görenler, ABD ve İngiltere’deki uluslararası yatırımcı kılıklı küresel rantiyenin peşinden ayrılmıyor ama” dedi.

Bütçe gelirlerinin Ağustos’ta 690 milyar 720 milyon lira, giderleri 820 milyar 314 milyon lira olurken; bütçe, Ağustos’ta 129,6 milyar lira, Ocak-Ağustos’ta ise 973,6 milyar lira açık verdi diyen İl Başkanı Burak Erol, “Bütçeden faize Ağustos’ta 97 milyar lira, 8 aylık dönemde ise 764 milyar lira aktarıldı! Türkçesi şu ki; halkın cebinden toplanan vergilerin eğitim, sağlık gibi temel alanların tamamen ücretsiz olması için harcanması gerekirken, faizcilere aktarılması neticesinde okullarda temizlik görevlisi, temizlik maddesi bile bulunmuyor. 2024 yılındaki vaziyete bakın! “Sessiz devrim” gibi havalı söylemler yerine gösterişsiz ama temeli sağlam politikalar geliştirilseydi de, hem ekonomide hem de eğitimde bu acayip manzaralara tanıklık etmeseydik keşke” diye konuştu.

Akaryakıt vergisin-in 3.2 kat arttığını söyleyen Başkan Erol, “Maliyenin bu yıl vatandaştan topladığı akaryakıt vergisi geçen yıla göre 3.2 kat birden yükselerek 243 milyar lirayı aştı” dedi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

“Bütün kalbimle inanarak söylüyorum ki, dünyayı değiştirecek bir insan milli görüşçülerdir. Bir insan saadet partisinin sandık müşahididir. Bir insan saadet partisinin mahalle temsilcisidir. Bir insan Saadet Partisi’nin ilçe yöneticisi, ilçe başkanı, il başkanıdır. Yani sizlersiniz.  Unutmayalım ki, Erbakan hocamızın dediği gibi Kelebeklerin kanat çırpışı fırtınalara yön verir.

Sizlerin yapacağı her çalışma dalga dalga yurdumuzun tamamına yayılacak ve yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünyanın temel taşlarını oluşturacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun , yaptığımız bu çalışmalar Ümmet-i Muhammed’in birliğine,dirliğine ve selametine vesile olsun. Rabbim Devletimizi ve milletimizi kıyamet gününe kadar payidar kılsın”

İl Başkanı Burak Erol’un konuşmasının ardından Beycuma Belde Başkanlığına getirilen Aydın Öztürk’e partisinin rozetini taktı ve ardından genel merkez tarafından gelen belgeyi verdi.

Oğuzhan Turhan; Torpil iddiaları Zafer Partisi olarak bizi derinden üzdü Oğuzhan Turhan; Torpil iddiaları Zafer Partisi olarak bizi derinden üzdü

Muhabir: Handan Alataş