Özellikle İstanbul iline yakın olması nedeni ile hafta sonlarını doğa ile baş başa geçirmek isteyen birçok insan Bursa ilini tercih eder. Her bir yanı ayrı bir güzelliğe sahip olan Bursa ili eski dönemlerde birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından dolayı şehrin her noktasında tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Özellikle Osmanlı Döneminde Bursa ilinde yapılan çeşitli camiler, medreseler, hanlar Bursa’nın görülmeye değer tarihi yapıları arasında bulunur. Aynı zamanda Bursa ili eski dönemlerdeki medeniyetlerin kültürünü de yaşatmaya devam ederek o döneme ait bilgileri de gelen yerli ve yabancı turistlere sunar. Şirin mi şirin köyleri, tertemiz doğası ve çeşitli kültürel etkinlikler ile Bursa gezginlerin vazgeçilmez rotasıdır.  Bursa ilinde görülmeye değer tarihi yapılar şu şekildedir;

Bursa Ulu Cami

Bursa’nın en önemli simgelerinden bir tanesi olan Bursa Ulu Cami, Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. İnşaat süreci yaklaşık olarak 1396 ve 1399 tarihlerini kapsar. Büyüleyici mimari yapının ustası Ali Neccar olarak bilinir. Yapıldığı dönemden bugüne dek pek çok doğal afete maruz kalsa da yapılan restore çalışmaları sebebi ile ilk günkü canlılığını ve ihtişamını korumuştur. Dikdörtgen bir planı olan Bursa Ulu Cami, çok kubbeli diğer camiler ile kıyaslandığında en büyük ve en anıtsal özelliğine sahiptir. Osmanlı Dönemi’nin mimarisine sahip olan bu cami Bursa’nın en çok ziyaret edilen rotasıdır.

Yeşil Medrese

Yeşil Medrese, ilk Osmanlı medreselerinden bir tanesidir. Sultaniye medresesi olarak da bilinen bu medrese 1414 ve 1424 yılları arasında yapılmıştır. Büyüleyici mimari eserin sahibi Hacı İvaz Paşa olarak bilinir. Yapısal açıdan değerlendirildiğinde Anadolu Selçuklu yapılarına benzer. Medresenin iç kısmında Bizans devrine ait sütun ve başlıklara da rastlanır. Son dönemlerde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan Yeşil Medrese Bursa’nın ziyaret edilmesi gereken önemli bir noktasıdır. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Yeşil medreseye kolaylıkla ulaşabilmek için Bursa araç kiralama hizmetlerinden yararlanılması tavsiye edilir.

Bursa Hanları

Yüzyıllar boyunca medeniyetlerin önemli bir ticaret merkezi olan Bursa ilinde pek çok tarihi han yer alır. Turistik açıdan önem arz eden Bursa Hanları, yerli ve yabancı misafirlerin hayli rağbet ettiği yerlerdir. Bursa’daki en büyük han olarak bilinen İpek Hanı, en çok ziyaret edilen hanların başında gelir. Oldukça aktif olan bu han, Yeşil Külliye’ye gelir sağlamak maksadı ile yapılmıştır. Çelebi Mehmet tarafından yaptırılan bu han, Klasik Osmanlı hanları tarzında yapılmıştır.

Oylat Kaplıcaları

Waze Kurucusu Uri Levine INMerge Innovation Zirvesi’nde Sahne Alacak Waze Kurucusu Uri Levine INMerge Innovation Zirvesi’nde Sahne Alacak

Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yer alan Oylat Kaplıcaları, ilçe merkezine 25 kilometre mesafede yer alır. İnegöl denilince akla ilk gelen yerlerden bir tanesi olan Oylat Kaplıcaları, havalimanına 50, denize 100 ve Uludağ’a 130 kilometre uzaklıkta bulunur. Ayrı bir atmosfere sahip olan Oylat Kaplıcaları gezip görülmeye değer bir tarihi yapıdır.

Cumalıkızık

Osmanlı Dönemi’nden bugüne dek sahip olduğu tarihi yapıları ile ün salmış bir yer olan Cumalıkızık, Osmanlı’nın ilk olarak yerleştiği bölgelerden birisidir. Aynı zamanda Bizans Dönemi’nden kalma bir kilise de bulunan Cumalıkızık’ta Osmanlı Dönemi’ne ait 270 ev bulunur. Bu evlerin 180 adeti hala kullanılmaktadır. Diğerlerinde ise yılın belirli zamanlarında restorasyon çalışmaları yürütülür. Hafta sonları oldukça kalabalık olan Cumalıkızık, otantik cafe ve restoranları ile gelen ziyaretçilerin ilgi odağıdır.

Bursa’da Nerede Konaklama Yapılır?

Marmara Bölgesi’nin turizm yönünden en hareketli rotalarından birisi olan Bursa ilinde konaklama yapılabilecek pek çok farklı seçenek bulunur. Şehrin merkezi dışında ilçeleri de aynı şekilde gelişmiş olan Bursa’da herkesin tarzına uygun konaklama seçenekleri bulunur. Ekonomik bir tatil programı yapmak isteyen kişiler için uygun fiyatlar ile hizmet verilen pansiyon ve benzeri alanlar tavsiye edilir. Her şey dahil otel konseptine göre oldukça uygun fiyatlarda hizmet verilen Bursa’da konaklama işlemlerini daha uygun fiyatlarda yakalamak için erken rezervasyon fırsatlarından faydalanılması tavsiye edilir. Mudanya, İznik, Gemlik, Karacabey, Tirilye gibi ilçeleri en çok ziyaret edilen noktalar olmasından dolayı her şey dahil Bursa otel konseptleri bu noktalarda bulunur. Bütçeye uygun olan konaklama seçeneklerinden istenilen tüm zaman dilimlerinde yararlanılabilir.

Bursa Araç Kiralama Hizmetleri

Bursa, yüzölçümü bakımından büyük bir şehir olmasından dolayı keşfedilmesi gereken pek çok noktaları mevcuttur. Bu noktaları hem rahat hem de konforlu bir şekilde ziyaret edebilmek için havalimanından ve Bursa’nın ilçelerinde araç kiralama hizmetleri veren birçok firma bulunur. Bu firmaların her birinin araç filosunda farklı marka ve modele ait çeşitli araçlar yer alır. Seyahat tarihleri boyunca kiralama alternatifi sunan araç kiralama hizmetleri maliyet bakımından da toplu taşıma kullanımına göre daha uygun fiyatlı olarak bilinir. Özellikle ailecek yapılan seyahatlerde sorunsuz bir yolculuk ve gezi programı için araç kiralama hizmetleri tavsiye edilir. Araç kiralama hizmetleri online olarak da kiralanabilen hizmetlerdir. Online olarak kolaylıkla araç tercihi yapılabilir ve ödenecek tutar bilgisi direkt olarak ekranda görünür. Kiralık araçlarda kasko, trafik ve benzeri işlemler yapılmış olmasından dolayı kiralama süreci boyunca meydana gelebilecek kaza ve risklere karşı güvence oluşturur. Risksiz ve konforlu bir seyahat süreci için araç kiralama hizmetlerinden yararlanılması tavsiye edilir.

Editör: Muhammet