Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 2023-2024 sezonu sona erdi. 6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcilerinden Alaplı Belediyespor ligdeki yerini korurken, Ereğli Belediyespor baraj maçı, bir diğer adıyla Play-Out’a kaldı.

14 takımlı 6'ncı grupta şampiyon Ankara temsilcisi 1926 Polatlı Belediyespor oldu. Sezonun son maçını dün Eskişehir Demirspor’la oynayan ve sahadan 5-0’lık farklı galibiyetle ayrılan Alaplı Belediyespor ilk kez mücadele ettiği ligi 55 puanla ikinci sırada tamamladı. Sarı-Mavi takım bu başarısıyla ligdeki yerini korudu.  

Gruptaki bir diğer Zonguldak ekibi Ereğli Belediyespor, sezonun son maçında Bolu Geredespor’a 1-0 mağlup olarak sezonu 46 puanla 5’inci sırada noktaladı. Puantaj tablosunda Alaplı Belediyespor’un gerisinde kaldığı için statü gereği baraj maçı bir diğer adıyla Play-Out oynayacak olan Ereğli Belediyespor, Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu Yenimahallespor’la karşılaşacak. Ereğli ekibi, 2013-2014 sezonundan bu yana aralıksız 10 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde ilk kez baraj maçı oynayacak.

18 MAYIS’A ODAKLANDILAR

İki Ereğli takımını karşı karşıya getirecek Play-Out maçı, tarafsız saha olarak belirlenen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te oynanacak.

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

Ereğli Belediyespor, bu maçı kazanması halinde yoluna Bölgesel Amatör Ligde devam edecek. Yenilgi halinde ise Eflatun-Beyazlı takım, Süper Amatör Lige düşecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ