Spor

Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı!

Play-Out maçını kazanan takım, Bölgesel Amatör Lige katılmaya hak kazanacak

Abone Ol

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 2023-2024 sezonu sona erdi. 6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcilerinden Alaplı Belediyespor ligdeki yerini korurken, Ereğli Belediyespor baraj maçı, bir diğer adıyla Play-Out’a kaldı.

14 takımlı 6'ncı grupta şampiyon Ankara temsilcisi 1926 Polatlı Belediyespor oldu. Sezonun son maçını dün Eskişehir Demirspor’la oynayan ve sahadan 5-0’lık farklı galibiyetle ayrılan Alaplı Belediyespor ilk kez mücadele ettiği ligi 55 puanla ikinci sırada tamamladı. Sarı-Mavi takım bu başarısıyla ligdeki yerini korudu.  

Gruptaki bir diğer Zonguldak ekibi Ereğli Belediyespor, sezonun son maçında Bolu Geredespor’a 1-0 mağlup olarak sezonu 46 puanla 5’inci sırada noktaladı. Puantaj tablosunda Alaplı Belediyespor’un gerisinde kaldığı için statü gereği baraj maçı bir diğer adıyla Play-Out oynayacak olan Ereğli Belediyespor, Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu Yenimahallespor’la karşılaşacak. Ereğli ekibi, 2013-2014 sezonundan bu yana aralıksız 10 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde ilk kez baraj maçı oynayacak.

18 MAYIS’A ODAKLANDILAR

İki Ereğli takımını karşı karşıya getirecek Play-Out maçı, tarafsız saha olarak belirlenen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te oynanacak.

Ereğli Belediyespor, bu maçı kazanması halinde yoluna Bölgesel Amatör Ligde devam edecek. Yenilgi halinde ise Eflatun-Beyazlı takım, Süper Amatör Lige düşecek.

SPOR SERVİSİ