Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı

TED Zonguldak Koleji eski Vakıf Başkanı,  Bartın 20. Ve 21. Dönem milletvekili Cafer Tufan Yazıcıoğlu kitabında toplumsal gerçeklere yer verdi

Eski TED Zonguldak Koleji Vakfı başkanı ve 20. Ve 21. Dönem Bartın Milletvekili olan Cafer Tufan Yazıcıoğlu “Araştır Düşün Yaz” isimli kitabını Vizyon yayınları kanalıyla okurlarıyla buluşturdu.

Başkanlığını Zonguldaklı emekli Kazım Ergün’ün sürdürdüğü Türk Emekliler Derneğinin (TÜED) hukuk müşavirliğini de yapan Yazıcıoğlu kitabı için şu açıklamalarda bulundu: “toplumsal yaşam, sosyal güvenlik ve yaşlılık bölümlerinden oluşmaktadır. Becerilerimizi, bilgimizi ve deneyimlerimizi paylaşarak, topluma ve ekonomiyegörünmez veya fark edilmeyen katkılar yaptığımız ve farkındalık yarattığımızınbilincinde olmalıyız. Dünyanın birçok yerinde barışın ve demokrasinin ne kadarkırılgan ve tehlike altında olduğunun farkına varmak acı oldu. İklim değişikliğindenbahsediyoruz, ancak bunun ne kadar acil hale geldiğini fark etmiyoruz.Demografik olarak değişime bağlı olarak toplumumuzda meydana gelen değişimleruzun zamandır biliniyor. Bir yandan gençlerin eksikliğini telafi etmek içindeneyim ve becerileri olan yaşlı insanlara ihtiyaç duyulurken, diğer yandan sağlık,sosyal güvenlik ve sosyal yardım sistemlerinin artan sayıdaki nüfusun ihtiyaçve gereksinmelerine uyarlamak gerekmektedir. Sosyal güvenlik sistemleri yaşlılarayönelik programlar, istihdam, yaşanır şehirler, yeterli ve erişilebilir sağlık.”

Kitap 500 lira karşılığında temin edilebiliyor.

Muhabir: Sermet Aksu