Zonguldak

Çağlayan “Geçmişin üzerine tepinmek yerine hizmet yapın”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Fevkani köprüsünün hurdalarının incelenmesi yönünde çıkan haberlere cevap vererek “Belgeler ve bilgiler ellerinde biz daha önce defalarca davet ettik gereğini yapmalarını istedik. Eski konuları pişirip pişirip milletin önüne koyuyorlar” dedi.

Abone Ol

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Fevkani köprüsünün hurdalarının incelenmesi yönünde çıkan haberlere cevap vererek “Belgeler ve bilgiler ellerinde biz daha önce defalarca davet ettik gereğini yapmalarını istedik. Eski konuları pişirip pişirip milletin önüne koyuyorlar” dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, yerel basında çıkan Fevkani Köprüsü hurdalarının incelenme konusu ile ilgili çıkan haberler konusunda açıklamalarda bulunarak Farklı bilgilendirmeler varsa da vatandaşımızı bilgilendirsinler ve gereğini de mutlaka yapsınlar. Zihinlerde bulanıklık kalmasın. Biz kendi düşüncelerimize göre açıklamalar yapmıyoruz dedi. Belgelerin ve yetkilerin onlarda olduğunu ifade eden Çağlayan, “Geçmiş dönemde köprü tehlike arz ediyor diye yaptıkları ihalenin tonajları ortada olduğunu söyleyerek eski konuları pişirip pişirip milletin önüne koyuyorlar dedi. Başkan Çağlayan’ın açıklamaları şu şekilde;” Ben bu konuyu takip edemedim. Kongre süreçlerimizden dolayı ama Fevkani Köprüsü zaten çokça konuşuldu. Bu konuda da gerek üniversitenin raporu, gerek belediyemizin çalışmaları, geçmişte köprü, tehlike arz ediyor diye geçmişte Cumhuriyet Halk Partili belediye tarafından Zonguldak Belediyesi yönetilir iken köprü tehlike arz ediyor diye yaptıkları güçlendirme ihalesinin tonajları da ortadayken bu konularla ilgili fikirlerimizi söyledik. Bundan sonrası belediye başkanının yetkisindedir. Bütün ihale belgeleri de kendilerindedir, teknik veriler de kendileridir. O dönemde görev yapan arkadaşlar hala görevdedir kendi işlerindeki çalışmalarını yapsınlar. Farklı bilgilendirmeler varsa da vatandaşımızı bilgilendirsinler ve gereğini de mutlaka yapsınlar. Zihinlerde bulanıklık kalmasın. Biz kendi düşüncelerimize göre açıklamalar yapmıyoruz. Biz siyaseten açıklamalar yapmıyoruz. Ben açıklamalarımı tamamen teknik Verilere, teknik kişilerin, mühendislerin bu işin uzmanlarının Amerika'da çelik üzerine yüksek lisans yapanların verilerini açıkladım. O zaman da bir çağrı yapmıştım. O çağrıma da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bir cevap gelmemişti, gelememişti. Kendi profesörlerine sormuşlar da farklı farklı cevaplar almışlardı. O profesörleri açıklayın. Gel deyince gel. Gel dediniz geldi. Bunları açıklayın demişti. Herhangi bir cevap bulamadık. Tekrar böyle sıkıştıklarında pişirip milletin önüne bunları getiriyorlar. Ben daha önce söylemiştim. Geçmiş dönemin üzerinde tepinmeyin. Önünüze bakın, işe bakın, hizmete bakın. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa da kapımızı açık. Ya bir il başkanı kaç kere çağrı yapabilir. Defalarca yaptık. Kapımız açık dedik. Elimizi uzattık, adım attık. Siz mecliste yüzünüz olsa buraya gelmemeniz lazımdı gibi ifadeler kullanıyorsunuz. Bu anlayışla hizmet olmaz. Zonguldak tek ve hepimizin şehri. Hangi partili olursa olsun işin başındaki insanlar vatandaşa hizmet etmekle mükellef bu hizmeti yaparken aynı şemsiyenin altında birleşerek hizmet yapalım diyorum. Zonguldak Şemsiyesi altında birleşelim diyorum” şeklinde konuştu.