AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Şendoğan Karataş ile birlikte Lavuar alanında devam eden proje çalışmalarını yerinde inceleyerek projeyi yürüten firma yetkilisi Ömer Bulut’tan bilgi aldı.

Çağlayan, projeyle ilgili detayları paylaşarak, Lavuar Alanı’nın geçmişin izlerini geleceğe taşıyan önemli bir eser olduğunu vurguladı. Çağlayan, "Şu anda bizler il genel meclis başkanımız, merkez ilçe başkanımız, grup başkan vekilimiz, belediye meclisi, grup başkan vekilimiz ve projenin sahibi, şantiye şefimiz Ömer Bulut Bey ile birlikte Lavuar Alanı’nın incelemelerini yapıyoruz. Bu projenin bir an önce bitirilmesi için neler yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz diye firmamıza da sorduk. Bu eser hemşehrilerimize kazandırmak istediğimiz bir eser. Projenin önemli bir ayağı olan tarihi alanın korunmasıyla ilgili çalışmalara da değinen Çağlayan, "Pazartesi gününden itibaren jet makineleriyle zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak. Zemin iyileştirme çalışmalarından sonra üstte peyzaj çalışmalarına firmamız hızlı bir şekilde başlayacak. Bizler de burayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

“Jet hızıyla çalışmalara başlayacağız”

Meyve fiyatları uçtu Meyve fiyatları uçtu

Projenin hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Çağlayan, "Pazartesi gününden itibaren jet makineleriyle buradaki çalışma hızlanacak. Projenin bir an önce hemşehrilerimizin hizmetine sunulması için çalışacağız. Rabbim herhangi bir kaza olmadan bu çalışmanın bitirilmesini hepimize nasip etsin" şeklinde konuştu.

Otopark olması söz konusu değil

Lavuar Alanı’nda otopark yapılmasının mümkün olmadığını belirten Çağlayan, "Herhangi bir şu anda bulunduğumuz alanda otopark olma imkanı zaten söz konusu değil. Bu alanın korunması gerekiyor. Geçmişin izlerini geleceğe taşımalıyız. Bu geçmişin izlerini geleceğe taşımalıyız." dedi.

Bu açıklamalarla, Lavuar Alanı Projesi'nin artık gerçek olacağı ve Zonguldak halkının hizmetine sunulacağı müjdesi verilmiş oldu.

Muhabir: Sertaç Özdemir