Zabıta teşkilatının 198. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Çatalağzı Belediyesi Zabıta Müdürü Engin Taşdemir, birim müdürleri, zabıta personeli ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Zabıta Müdürü Engin Taşdemir, zabıta teşkilatının 198. kuruluş yıldönümünü kutlamanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Taşdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Çatalağzı Belediyesi zabıtası olarak, belediyemizin vitrindeki yüzü olmaktan gurur duyuyoruz. Beldemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit, adil ve saygılı bir şekilde hizmet etmeyi, huzur ve hoşgörü çemberini genişletmeyi görev edindik. Çatalağzı Belediyesi olarak, çağdaş, laik ve demokratik bir anlayışla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş amaçlarını unutmayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Taşdemir ayrıca zabıta teşkilatının yalnızca şikâyetleri çözmekle değil, sorunları yerinde tespit edip halkın yanında olmakla görevli olduğunu belirtti. "Zabıta, her zaman halkımızın yardımcısıdır ve kararlılıkla mevzuatı uygulamaktadır. Hiçbir eleştiriyi kişisel algılamadan, görevimize devam ediyoruz." dedi.

Tüm meslektaşlarının Zabıta Haftası'nı kutlayan Taşdemir, "Görevlerinde başarılar diliyor, emekli zabıta çalışanlarına huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Aramızdan ayrılanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Göçükte umutlar tükeniyor! Ekiplerin kurtarma çalışmaları sürüyor Göçükte umutlar tükeniyor! Ekiplerin kurtarma çalışmaları sürüyor

Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında, vefat etmiş zabıta personeli anısına Belediye Parkı'nda Kuran-ı Kerim okutulup, lokma ikramı yapıldı.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA