Düğün yapacaklar dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor Düğün yapacaklar dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor

Zonguldak'ta 2 yaşındaki Nisanur bebeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalanan 2 şüpheliden birinin, Kocaeli'de polis otosunda fenalaşarak hayatını kaybetmesine ilişkin tutuklanan 2 polis ve bekçi ayrı ayrı 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 
Bakırköy- Yenibosna D-100 Karayolu üzerinde 15.00 sıralarında polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü S.K. ile yanındaki Y.A. polisle kovalamaca içerisine girdi. Yaşanan kovalamaca anında silahlı çatışmanın da olduğu öğrenilen olayda, kaçan sürücü S.K., kaza yaptıktan sonra kaçtı, kısa sürede yakalandı. Otomobilde bulunan Y.A. yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Konuya ilişkin yapılan soruşturmada da 2 polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Olaya karışan polise 25 yıl hapis cezası iddiası gündemi sarstı. 
“POLİS SİLAHA ELİNİ SÜRMEZ”
Yaşanan iki olayın arından TGRT Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki, konuyu gündeme taşıyarak bir tacizcinin sözüne itibar edilmemesi gerektiğine ve polislere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 
“Zonguldak’ta çocuk tecavüzcüsünün iftirasıyla 3 polise 21 yıl hapisten sonra…İstanbul Bakırköy POLİSE ŞOK BİR CEZA DAHA! Kontrolden kaç, Takip eden polise ateş aç, Polis karşılık verince, Kasten öldürmüş gibi POLİSE 25 YIL HAPİS! Sahip çıkmazsanız POLİS SİLAHA ELİNİ SÜRMEZ”
KARDEŞİ SORDU: “NEREYE GİDİYOR BU ÜLKE?”
Öte yandan Çaycuma olayında tutuklanarak cezaevine gönderilen polislerden birinin kardeşi ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 
“Türkiye’yi yeni bir çıkmaza mı sürüklemeye çalışıyorlar? Bir istismar şüphelisinin tanıklığına itibar edilerek kardeşime ve iki polis arkadaşına 21 yıl hüküm verildi! Kardeşim ‘abla biz artık çıksak buradan ben oğlumla kendim konuşsam neden uzak kaldığımı izah etsem olmaz mı? Diye soruyor! İnsan kendi hayatındaki çaresizliklerle bir şekilde savaş vermeyi başarıyor da, çaresize çare olamadığında yaşadığı çıkmazın tarifi yok. Nereye gidiyor bu ülke?”

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma