Zonguldak

Çaycuma ve Alaplı için kritik imar kararları

Zonguldak İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında önemli kararlar alındı.

Abone Ol

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı 4. birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Alaplı, Çaycuma ve diğer ilçelere ilişkin önemli imar ve yapı projeleri ele alındı.
Alaplı İlçesi Kılçak Köyü'nde doğalgaz için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 03.05.2024 tarih ve 085 sayılı İl Genel Meclis kararı ile onaylanmıştı. Ancak plana itirazlar geldi. İtirazların değerlendirilmesi ve gerekçeleri ile kesin karara bağlanması için komisyonların önümüzdeki hafta toplanması kararlaştırıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, komisyonların 9 Temmuz Salı günü toplanarak konuyu detaylı olarak görüşme kararı aldığını belirtti. Madde oy birliğiyle komisyonlara havale edildi.
Çaycuma İlçesi Sazköy Köyü'nde 119 ada, 52 parsel numaralı taşınmazın "Turizm Alanı" ve "Otel Alanı" amaçlı imar planları mecliste görüşüldü. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, doğayı korumanın önemine vurgu yaparak sürecin sıkıntılı olduğunu belirtti. Bu madde de oy birliğiyle komisyona havale edildi.
Çaycuma İlçesi Ramazanoğlu Köyü'nde, 160 ada, 4 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Ticaret Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili raporlar mecliste görüşüldü. İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları 25 – 19 – 6 – 20 sayılı raporlar oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis, gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle tamamlandı.