Çaycuma önemli bir kültürel etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Zonguldak’taki bez dokuma kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu (BEÜ DMYO) El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ferah Şavkar Çaycuma

 Belediyesi Serkan Keçeli Kültür Merkezi’nde “Dokumalardaki kömür karası” başlıklı bir sergi açtı.

SERGİDE 15 ÖZGÜN ESER YER ALIYOR

Zonguldak’taki maden kültürünün bez dokumlar üzerine yerleştiren objelerle anlatıldığı 15 özgün eserden oluşan serginin açılışına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra, BEÜ DMYO Müdürü Ersin Kanat, Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Emrah

Öget ve Tuğba Babaoğlu, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, önceki Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam ve ilgili bir kalabalık katıldı.

BU BİR TEŞEKKÜR SERGİSİDİR

Atamalar yapıldı: Çaycuma Kaymakamı belli oldu Atamalar yapıldı: Çaycuma Kaymakamı belli oldu

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Dr. Şavkar, serginin açılışına katılan herkese teşekkür etti. Şavkar, “Burdurluyum ancak yörede geçirdiğimiz uzun yılların ardından kendimi buraya ait hissediyor ve yöre araştırmalarıyla katkı sağlayarak kente teşekkürlerimi sunuyorum. Sergiyi özellikle Çaycuma da açmak istememin sebebi budur. İlk kişisel dokuma sergim olan ‘Dokumalarda Kömür Karası’nda yer alan eserler yörede tamamladığım doktora tezim sonrası şekillenmiştir.” dedi.

KANTARCI’YA BİR EBRU TABLO ARMAĞAN ETTİ

Kurdeleyi orada bulunan herkesle birlikte kesip sergiyi baştan sona gezen Başkan Kantarcı, eserler hakkında Şavkar’dan bilgi aldı. Başkan Kantarcı çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade ederek Şavkar’ı kutladı. Dr. Şavkar günün anısına Başkan Kantarcı’ya kendi el emeği bir ebru tablo da armağan etti.

Çaycuma Dokumalarda Kömür Karası Sergisi (2)Çaycuma Dokumalarda Kömür Karası Sergisi (1)

Kaynak: Bülten