Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren kağıt fabrikasının çevreye yaydığı sıvı ve katı atıklar, bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Atıklardan kaynaklanan kötü koku ve çevresel kirlilik, halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.
Vatandaşlar, yaşadıkları rahatsızlık nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. CİMER üzerinden yapılan başvurulara yanıt olarak yetkililer, fabrikanın çevresel etkilerinin inceleneceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.
Bölge halkı, yetkililerden kesin ve kalıcı çözümler talep ederek, “Yeşil Çaycuma”nın “Kara Çaycuma”ya dönüşmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.
Daha önce de benzer şikayetlerle gündeme gelen kağıt fabrikası, çevreye yaydığı atıklar ve kötü kokular nedeniyle eleştirilmişti. Özellikle Perşembe Deresi’nin kahverengine bürünmesi ve etrafa yayılan pis kokular, çevre kirliliğinin boyutunu gözler önüne seriyor. 
Çaycuma Çevre Gönüllüleri, fabrikanın yaydığı emisyonlar ve Filyos Irmağı’na deşarj ettiği atık suların ilçenin önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. 
Yetkililerin yapacağı incelemelerin ardından, fabrikanın çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılması ve bölge halkının yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.