NBA’de bizi temsil eden oyuncularımızdan Cedi Osman ne kadar maaş alıyor? NBA kariyerine Cleveland Cavaliers ile adım adam milli oyuncu şuanda San Antonio Spurs forması giyiyor. Gelin Cedi Osman Maaşı Nedir? Ne Kadar Kazanıyor? Sizlere detaylıca anlatalım.

Başarılı Yazar Melda Teke Merak Edilenleri Cevapladı… Başarılı Yazar Melda Teke Merak Edilenleri Cevapladı…

Cedi Osman kimdir?

Cedi Osman, Türk profesyonel bir basketbol oyuncusudur. Tam adı Cedi Şengün Osman'dır ve 8 Nisan 1995 tarihinde Makedonya'nın Ohri şehrinde doğmuştur. Cedi Osman, 2015-2017 yılları arasında Anadolu Efes basketbol takımında oynamış ve ardından NBA'e (National Basketball Association) geçiş yapmıştır.

İlk olarak 2015 NBA Seçmeleri'nde Minnesota Timberwolves tarafından 31. sıradan seçilmiş, ancak hakları daha sonra Cleveland Cavaliers takımına ticaret edilmiştir. Cedi Osman, 2017-2018 sezonunda NBA'deki kariyerine başlamıştır.

Cedi Osman, Cleveland Cavaliers formasıyla NBA'de oynadıktan sonra, 2024 itibariyle NBA'deki kariyerine devam etmektedir. Türkiye milli basketbol takımında da önemli bir rol oynayan Cedi Osman, kariyeri boyunca genç yaşına rağmen başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. Şuanda aktif olarak San Antonio Spurs kadrosunda yer alıyor.

Cedi Osman Kariyeri

18 Temmuz 2017'de NBA takımı Cleveland Cavaliers ile anlaşmaya vardı.Sezon öncesi hazırlık maçlarında dört maç oynadı. 21 Ekim'de Minnesota Timberwolves karşısında son dakikada oyuna girerek ilk NBA maçına çıktı. Minnesota Timberwolves, 116-97 ile kazandı. Ertesi gün Orlando Magic ile oynanan maçta 8 dakika görev aldı ve NBA tarihindeki ilk asistini yaptı. 29 Ekim'de New Orleans Pelicans'a karşı 123-101 yenildikleri maçta 6 dakika parkede kaldı ve 2-3 isabet ile 4 sayı ve 3 ribaund ile NBA'deki ilk skorunu ve ribaundunu yaptı. Kasım ayından Şubat ayına kadar çok fazla maç oynamayan Cedi, 8 Şubat 2018'de Minnesota Timberwolves karşısında 21 dakika oynadı ve 9 sayı ve 4 ribaund aldı. 140-138 ile maçta sona erdi.

Cedi Osman Maaşı Nedir?

Cedi Osman'ın Gerçek Maaşı Ne Kadar? Bu da büyük ilgi görüyor. Şu anda 28 yaşında olan yıldız oyuncu, takımı San Antonio Spurs'ten tahimini yılda 7 milyon dolar kazanıyor. Cevi Cavs formasını uzun süre giydikten sonra Spurs'e geçti. NBA'deki tanınmış oyuncularımızdan Cedi Osman'ın Cleveland'da 6 yıllık kontratı sona erdi.Cedi Osman, San Antonio Spurs tarafından Cleveland Cavaliars'a takas edildi. Cedi Osman, Cleveland'ın 2016-2017 sezonundaki şampiyon kadrosunda kalan son oyuncu oldu.Takas sırasında Miami Heat'ten Max Strus da 4 yıllık 63 milyon dolarlık bir kontratla Clevland takımına katıldı.

San Antonio'nun geleceğin en iyi oyuncusu olarak görülen Victor Wembanyama, Cedi Osman ile birlikte forma giyecek. Geçen hafta San Antonio Spurs, Wembanyama'yı ilk sıradan seçti.Cedi Osman, pazarlık sırasında önümüzdeki sezon için 7 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı. 28 yaşındaki milli oyuncu, Cleveland'ın formasıyla 404 maç oynadı ve 9,7 sayı ortalamasıyla oynadı.

Kaynak: arastir.net

Editör: Muhammet