İstanbul'da deprem korkusu nedeniyle ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün kenti terk etme kararı, kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor. Şengör, deprem senaryoları ve kararının arkasındaki sebepler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da yaşanan deprem riski nedeniyle kenti terk ederek Çanakkale'ye taşınma kararı aldı. Ancak taşındığı yerde de fay hatları bulunuyor olması, Şengör'ün kararı hakkında bazı eleştirilere neden oldu.

Şengör, gazeteci Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada, "Evinin önünden fay hattının geçtiğini bilmemek gibi bir durum söz konusu değil. Bu nedenle Çanakkale'ye taşınma kararı aldık" dedi.

Prof. Dr. Şengör, İstanbul'da yaşayan göçmenlerin sayısına da dikkat çekti. Deprem riskinin yanı sıra, kentin göçmen nüfusunun da artmasıyla birlikte yaşanabilecek krizleri değerlendiren Şengör, kentin geleceği hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ölümlü depremler sonrasında İstanbul'da artan deprem endişesi, kentte yaşayan birçok insanı tedirgin ediyor. Prof. Dr. Celal Şengör'ün de taşınma kararı, deprem riskinin önemini bir kez daha vurguluyor.

Park halindeki 4 araca çarpan iş makinesi operatörü, arkasına bakmadan kaçtı Park halindeki 4 araca çarpan iş makinesi operatörü, arkasına bakmadan kaçtı

"DERDİM EVİMİN YIKILMASI DEĞİL, KORKUNÇ BİR ŞEY OLACAK"

Öte yandan Şengör, yine İstanbul depremi sonrası yaşanabileceklere dair tedirgin edici bir tablo ortaya koydu. Neden taşınma kararı aldığını açıklarken Şengör şöyle konuştu:

"Ben Boğaz’da oturuyorum, kaçamam. Yağmalara, ırza geçilmelere başlanacak. Korkunç bir şey olacak. İstanbul’da kaç tane Afgan var? Düşünebiliyor musun? Benim derdim evim yıkılacak değil. İstanbul yıkılacak, sonra çok ciddi sıkıntılar başlayacak. Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın?" Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin