ÇELEBİ; “BELEDİYE SUYA TİRİT”

Abone Ol

Bilindiği gibi yıllardır bu kentin gündeminde kah üstü kapalı kah alenen dile getirilen bir Halil Güngördü olayı var ve hala konuşuluyor. Zonguldak’ın ve ülkenin yetiştirdiği ünlü futbolcumuz Halil Güngördü (Riva Halil) şu an bakımevinde yaşıyor, kızı kendisi ile yakinen ilgileniyor, sarı nokta rahatsızlığı nedeniyle gözleri görmüyor, yaşı da 80’in çok üstünde…

Riva Halil için bir tesise, bir yere, bir kuruma, bir alana vs. benzer bir yere isminin verilmesi isteniyor. Bunun için muazzam bir kamuoyu oluşturulmuş durumda ve yine sırf bunun için 21 Haziran’da Zonguldak’tan il ışında yaşayan Zonguldaklıların da katılacağı büyük bir buluşma gerçekleştirilecek.

Tenis kortunu bunun için hizmete verdiler…

Ama bizim koskoca Zonguldak belediyesi bu konuda en ufak bir adım bile atamadı…

Bu olayı gündemde tutan Dr. Tunç Çelebi de şaşırıyor böyle boş vermişliklere…

Çelebi biraz kırgın, belki birazdan da fazla kırgın ve şöyle bir uyarı yapıyor böylesine önemli bir konuyu savsaklayanlara; açıklaması aynen şöyle:

Sn. Tahsin ERDEM;

Zonguldak'ın ve Zonguldakspor'un efsane kadrolarının efsane futbolcusu Sn. Halil Güngördü için yaptığım İç İşleri Bakanlığı ve İl Valiliğinden geçerek önünüze gelen müracaat evrakım tam 22 gündür önünüzde bekliyor.

Bilmiyorum kamu tecrübeniz ne kadar?

Resmi yazılara yanıt vermenin idari süresi maksimum 15 gündür.

Üstelik bu müracaatım Selim ALAN zamanında yapılmış ve suya tirit yönünde de olsa yanıt verilmiş, verilen yanıt da söylenenler/yazılanlar yerine getirilmemiş, daha doğrusu sonuçlandırılmamış dolayısı ile yönetiminizi de bağlamaktadır.

Devlette süreklilik söz konusudur. O yanıtın sonucu; konunun sizin tarafınızdan da takibini gerektirdiği halde; ben şahsi kimliğinize güvenerek değil, benim de üyesi olduğum partinin siyasi kimliğine güvenerek bir kez daha müracaatı aynı konuda sizin yönetiminize de yaptım.

Sonuç Selim ALAN dan da daha olumsuz bir davranış biçimi ile karşılaşmam oldu. Laf aramızda; suya tirit bile oluşturamadınız.

Bizler; Sn. efsane Futbolcu Halil GÜNGÖRDÜ de dahil saf Zonguldaklı kimliğimiz ile 21 Haziran Cuma günü belki de yüzlerce kişi olarak kentimizde buluşacağız.

Kurt sisli havayı, siyasetçi de oy devşireceği havayı popülist, kasaba siyasetini sever.

Sizden son kez ricam;

2 resmi çalışma günü kaldı. İki yıldır (sizin döneminizde de iki aydır) süren çabam olumlu/olumsuz yanıtlanmazsa siz ve yönetiminiz (il, ilçe başkanları ve Milletvekilleri dahil) organize ettiğim Zonguldaklılar buluşmasında sakın bulunmak yanlışını yapmayın ve de sonrasını hep birlikte izleyelim derim.