Zonguldak

Çelik yeni tahminini açıkladı: 6 bin 700 TL

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, 2025 sezonunda gram altının göreceği rakamı açıklayarak rakam verdi. Çelik, 2025 yılı sonunda gram altının 6 bin 700 lira bandını göreceğini söyledi.

Abone Ol

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altın fiyatları ile ilgili bilgiler vererek 2025 yılı tahminini yaptı.

Altında yükselişin süreceğini ifade eden Çelik altın yatırımcılarına altın tavsiyelerde bulundu. 2025 yılı sonunda altının 6 bin 700 bandına kadar yükselmesini beklediklerini belirten Çelik,  “Gram altın 22 ayar 3 bin lira. 24 ayar 3 bin 100 lira. İyi bir seviyede. Yukarı gideceğine inanıyorum. Daha önce söylediğimi tekrarlıyorum. Sene sonu 4 bin 4 bin 300 bandını tekrarlıyorum. Bu kadar erken açıklama yapmama rağmen, 2025 sonunda 6 bin 700 gram altında. Gram altının 6 bin 700 lira olacağını söylemek istiyorum. Dünyanın en iyi kazandıran imtiyazı. Kesinlikle altın ve gümüş. Arsa, coinler altının verdiği karı vermez. Konut piyasasında oldukça iyi rakamlara geldiği söyleniyor ama kuyumcuya getirdiğiniz zaman anında ne kadar yüksek olursa olsun anında nakite dönebiliyorsunuz. Acil para lazım olduğunda konutta öyle bir şey yok. Düşüğe vermeniz lazım ki insanlar sizi tercih etsin. Kar hemen hesabınızdadır. Önce altın sonra gümüş. Gümüş’te sanayide kullanılmaya başlandığı için çok iyi bir prim yapacaktır. Geleceği en parlak olan iki ürün altın ve gümüş.” şeklinde konuştu.