CHP  Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP PM Üyesi Prof.Dr. Amağan Özdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkanı Devrim Dural , bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, CHP ilçe başkanları, CHP il ilçe teşkilatlarının Eğitim sekreterleri, CHP il yönetim kurulu üyeleri, CHP kadın ve Gençlik Kolları Başkan yöneticileri, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

MHP'de istifa furyası devam ediyor; Bir ilçe başkanı daha istifa etti MHP'de istifa furyası devam ediyor; Bir ilçe başkanı daha istifa etti

Saygı Duruşu İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi .

CHP İl Başkanı Devrim Dural," Bugün karşısında hem il başkanı eğitimci çocuğu olarak bulunuyorum. Günümüz Türkiyesinde Eğitim camiasının konularının çözülemeyeceğini çok net bir şekilde biliyoruz. Bu dönemde hala çocuklarımız dersliklerde kırtasiye malzemesi getirmişti. Yemek sıkıntısını çekiyor. Çok önemli bir örnek vermek istiyorum hocalarımızdan duyduğumuz ve çok üzüldüğüm, içimi acıtan, içimizi acıtan bir örnektir bu. Çocuklarımızın karınlarının aç olduğu  için, dersleri de motive olmadıklarını, olamadıklarını ve bu dersleri anlayamadıklarını söylüyorlar. Günümüz  Türkiye'sinde bunu kabul edilemeyeceğini söylüyorum. Tabii ki burada dile getireceksiniz. Ben uzatmak istemiyorum. Ve şunu söylemek istiyorum. Gümbür gümbür Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor. Bu Biz bunu tüm dünyaya, ülkemize ve Zonguldak'a haykırıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Ve adım adım geliyoruz. Bu eğitimde devrimin ayak testleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne geliyor.

CHP Zonguldak  Milletvekili Eylem Ertuğrul, "20 yılı aşkın bir süredir devam eden AKP iktidarında ülkemizin bütün sistemleri maalesef çürütüldü. Ekonomiden, sağlıkta, adalet güvenlikten, dış politikadan hangi konuya bakarsak bakalım maalesef tamamen içi boşaltılmış durumda bütün bu kurumlar ama bunların içerisinde en önemli gördüğü bir eğitim. Çünkü ülkemizin kuruluşu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi, devletimizi gençlere emanet etti. Ama mevcut iktidar ve din kardeş Milli eğitim istemiyorum. Ben dindar, kindar yetiştirmek istiyorum. Ben çocuklarımız bilim önünde istemiyorum. Ben çocuklarımı tarikatların bahçesinde büyük bir istiyorum sadece ve iktidara geldiği ilk dönemden itibaren ama son dönemde özellikle bu kayıtlar demokrasiden uzak, ben yaptım, oldu meclis kurdu. Böyle olacak. Rejimi gerçekleştikten sonra maalesef Milli Eğitim sistemimize olan saldırılar inanılmaz şekilde artmış durumda. Hepiniz bu işi paylaşmalı olarak neler yaşadığımızı görüyoruz. Maalesef kork Bu işi paylaştığı Milli Eğitimi yıllarına vermiş. Ömürlerini vermiş. Asıllarını vermiş. Bu yönde emek vermiş. Paylaştığı bir şeyler sadece ve sadece eğitimi sürdürmek adına yapılan tekrar değişikliklere hep beraber şahit olduk. Ve maalesef bunların sonucunda atanmayı öğretmenler, eğitim alamayan çocuklar, taşımalı eğitimlerin sorunları, çocukların okula aç gelmeleri, hepsini yaşıyoruz. Ülkemizde artık sadece parası olandan eğitim alabiliyor. Parası olmayanlara maalesef kapıları sonuna kadar kapalı olmuş bir duruma gelmiş durumdayız. Bu da bizi kahredip bakın Atatürk'ün en önem verdiğim sözlerinden birisi Ilimdir, fendir. Ilimden başka mühendis hanıma gaflettir, cehalettir ve dalalettir. Ve biz görüyoruz ki mevcut milli eğitim bakanı mecliste hepimizin gözünün içine baka baka haykırdı istemeseniz de ben cemaatlerle, tarikatlarla yol yürüyeceğim kendimde olduğunu inanabiliyor muyum? Arkadaşlar artık Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetilemediğinin çok apaçık göstergeleri hepimizin gözüne sokacak Bu gidişat değişecek. Bu gidişatı değiştirecek olan iktidar ufukta gördüğümüz artık uzanmak üzere olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, "Burada Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcımızın yardımcısı  katkılarıyla düzenlenen eğitim, buluşmaları, programları bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle bu önemli herkese çok teşekkür ediyorum. Zonguldak tarih boyunca eğitimde öncü olmuştur. Maden odaklarından, üniversite sınavlarını yapan her alanda bilgiye, biline de eğitime düşük önem veren bir şehir daha da ileri taşımak, eğitim değil kaliteyi arttırmak ve çocuklarımızdan daha iyi bireylerimizi sunmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Eğitim, bir toplumun geleceği şekillendiren en değerli oluşumlardan biridir. Gençlerimizin sağlık değerlerini uygun bir eğitimden almak zorundayız. Bu nedenle eğitim politikalarının yerelde bölgede de ülke genelinde ama katılımcı bir anlayışla daha demokratik ve daha ileri oluşturulması için bugün burada gerçekleştireceğimiz bu vesileyle Zonguldak Belediyesi olarak eğitimin her aşamasında elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu da örneği olarak vermeye devam edeceğiz. Okullarımızın hiçbir koşullarında iyileştirmek için çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerinde geniş bir çalışmalarımız devam edecektir. Ben hepinize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Chp 81 Il Toplantı 5

Chp 81 Il Toplantı 3

Chp 81 Il Toplantı 2

Chp 81 Il Toplantı

Vhp 81 Il Toplantı

Muhabir: Sertaç Özdemir