Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Bayramı  dolayısıyla valilik binası önünde Atatürk anıtına  alternatif çelenk koyma töreni düzenledi.

Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, önceki dönem milletvekili Ali Koçal, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve bir çok partili katıldı. 

Programda  Atatürk anıtına Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği ve Eğitim İş, Tabib odası çelenki koyuldu. Çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 

Günün anlamın ve önemini belirten konuşmasını yapan İl Başkanı Devrim Dural;”

Bundan tam 101 yıl önce Ulu Önder Atatürk ve dava arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattıkları mücadelenin, kazanılan savaşların, akıtılan kanların, öksüz kalan bebeklerin armağanı olan bugün kutsaldır, kıymetlidir, anlamlıdır. Hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliğin ilk adımıdır. Cumhuriyet, ayağında çarıkla gezen atalarımızın bastığı toprağa sahip çıkışıdır. Cumhuriyet, bir tas hoşafla tüm gün savaşan Mehmetçiğin ellerindeki kınadır.

Cumhuriyetin Renkleri konulu resim sergisi açıldı Cumhuriyetin Renkleri konulu resim sergisi açıldı

Cumhuriyet, cepheye yollarken eşinin, oğlunun bir daha dönemeyeceğini bilmektir. Anaların, evlatların gözyaşıdır. Cumhuriyet, soğuk dağ başlarında kuru toprak üzerinde, düşman nereden vuracak diye diye uykuya dalamamaktır. Cumhuriyet, makineli tüfeğe karşı sabanla direnmektir. Cumhuriyet, “Geldikleri gibi giderler,” diyebilecek bir kararlılığa ve inanca sahip olmaktır. Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir. Cumhuriyet, yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk’ün gücünü yeniden göstermektir. Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir. Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, paylaşılmış, yok edilmiş bir imparatorluğun küllerinden, halkına önderlik ederek, halk savaşı vererek vatanı kurtarmış, sonra da cumhuriyet yönetimiyle taçlandırmıştır. Ulu önderin dediği gibi Cumhuriyet, halkımızın yıllardır özlemini duyduğu bağımsızlık güvercini, insan olmanın haklı gururu, eşitlik ve onurla yaşama biçimidir. Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Atamızın mirasına, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu mukaddes topraklara bir daha düşman eli değmemesi için, huzur, barış ve kardeşlik ortamında yaşayabilmek için, var olmaya devam edebilmek için Cumhuriyet hepimizin göz nuru gibi sakınması ve koruması gereken en kutsal hazinedir. Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlâtlarından ibarettir. Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. Bu Cumhuriyeti korkmayanlar kurdu. Bu Ülkeyi korkmayanlar kurtardı. Bizler ,Cumhuriyeti İlelebet yaşatmak için korkmuyoruz ve korkmayacağız. Unutmayalım ki Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır ve de hep öyle kalacaktır. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Muhabir: Sertaç Özdemir